| Avtor:

10. pohod po sladki poti

RATKOVCI – Mikroturistični grozd SLADKA POT in Prostovoljno gasilsko društvo Ratkovci sta to nedeljo, 10. marca, ob dnevu žena organizirala že 10. pohod po sladki poti.

10. pohod po sladki potiKljub močnemu dežju, se je pohoda udeležilo čez 100 pohodnikov od blizu in daleč, ki so se po  jutranjem okrepčilu z domačimi dobrotami ratkovskih gospodinj in sirarne Gorički raj podali na krožno pot, dolgo okrog 13 kilometrov. Prvi postanek je bil pri selanski Rotundi, ko so pohodniki prehodili Lajnščekov in Makotrov breg. Pot so nadaljevali proti DOŠ Prosenjakovci, Časarovem mlinu v Berkovcih, Ivanjševcem in po Hujsovem bregu v Ratkovce do Medičarske delavnice družine Celec.

Na domačiji Celec je vsak pohodnik prejel medeno medaljo, prav tako pa tudi na sami poti ni manjkalo sladkanja z medom, po katerem je pohod dobil tudi svoje ime. Pohod se je zaključil s toplo malico v gasilskem domu v Ratkovcih, kjer je bila tudi začetna oziroma končna točka pohoda.

Jožica Celec, ki se je pridružila pohodnikom, je povedala, da vremena pač ne moremo spremeniti. Najbolj pogumni so se vremenu »sladko« nasmehnili, ter s primerno obutvijo, obleko in dežnikom v roki obdržali veselo vzdušje.

Foto in prispevek: Urška Lovrenčec

no images were found