| Avtor:

10. Praznik buč

BODONCI – Društvo kmečkih žena Klas je v nedeljo, 29. septembra, organiziralo že tradicionalno prireditev Praznik buč. Na ogled je bila razstava peciva in jedi iz buč in razstava ročnih del. Potekala je tudi kmečka tržnica z rokodelskimi in domačimi izdelki iz Krajinskega parka Goričko.

10-praznik-buc-21Kljub slabemu vremenu, je bilo v nedeljo v Bodoncih pestro. Že deseto leto zapored je DKŽ Klas Bodonci organiziralo Praznik buč. Okolica vaško-gasilskega doma in vas je bila okrašena z raznimi figurami iz buč. Dišalo pa je po “tikvinih gibanicah”.

Kulturni program so popestrili učenci podružnične osnovne šole Bodonci in pevci, prireditev pa je povezoval Marko Horvat. Na ogled je bila tudi razstava peciva in jedi iz buč in razstava ročnih del, ki so produkt pridnih in spretnih članic DKŽ Klas. Pet ekip se je pomerilo tudi v kuhanju bučne prikuhe v kotličku. Za najmlajše pa je bil na voljo otroški kotiček, kjer so lahko otroci barvali in risali, izrezovali buče in se zabavali. Na voljo pa je bil tudi ogled prikaza ročnega pobiranja semena iz buč.10-praznik-buc-52

V okviru Praznika buč so v or­ga­ni­za­ci­ji Druš­tva za pro­mo­ci­jo in zaš­či­to prek­mur­skih do­brot ter do­ma­če­ga društva Klas organizirali tudi ocenjevanje bučnega olja. Na ocenjevanje bučnega olja je bilo prinesenih 19 vzorcev. Podeljenih je bilo pet zlatih, pet srebrnih in štiri bronasta priznanja, ostali so pa dobili priznanja za sodelovanje.

Za glasbo in zabavo do poznih večernih ur je poskrbel Peter Avguštin.

Foto: J. V., P. H.

no images were found