| Avtor:

10. regijski kviz gasilske mladine

KAPELA – Prostovoljno gasilsko društvo Kapela je skupaj s komisijo za mladino regijskega gasilskega predsedstva in poveljstva v soboto, 8. novembra, na Osnovni šoli Kapela organiziralo regijski kviz gasilske mladine. Kviza se je udeležilo 71 ekip.

regijski-kviz-gasilske-mladine-11Vsako ekipo sestavljajo trije člani in so razdeljeni v tri kategorije, in sicer pionirji (od 7 do 11 let), mladinci (od 12 do 16 let) in gasilci pripravniki (od 16 do 18 let).  Na letošnjem regijskem kvizu, ki je bil že deseto leto zapored, je tekmovalo 71 ekip. Od tega je bilo 31 ekip pionirjev, 35 ekip mladincev in 5 ekip gasilcev pripravnikov.

Mlade gasilke in gasilci so se pomerili v požarni preventivi, zgodovini gasilstva, znanju iz prve pomoči, splošnem znanju iz gasilstva in razna gasilska znanja. Svoje spretnosti in znanje so pokazali tudi v praktičnem delu, saj so tekmovali v štafetni navezavi vozlov, štafetni navezavi orodja in druge praktične vaje, kjer so pokazali kako dobro poznajo gasilsko orodje.

REZULTATI (tukaj si lahko ogledate celotne rezultate Regijski kviz 2014_rezultati ):

PIONIRJI:

  1. mesto: PGD Negova 2
  2. mesto: PGD Vučja vas
  3. mesto: PGD Bodonci

MLADINCI:

  1. mesto: PGD Rogašovci 2
  2. mesto: PGD Kapela
  3. mesto: PGD Bodonci

GASILCI PRIPRAVNIKI:

  1. mesto: PGD Bodonci
  2. mesto: PGD Rogašovci
  3. mesto: PGD Zbigovci

 

Državni kviz gasilske mladine v Črenšovcih

Pravico do nastopa na državnem gasilskem kvizu, ki bo 22. novembra 2014 na Osnovni šoli Franceta Prešerna v Črenšovcih,  imajo ekipe, ki so dosegle prvo in drugo mesto v vsaki kategoriji na regijskem tekmovanju v letu 2014 oziroma prvouvrščena ekipa v posamezni kategoriji, če je bilo tekmovanje organizirano samo na nivoju ene GZ v okviru regije. Na državni kviz so se uvrstili: pionirji PGD Negova 2 in pionirji PGD Vučja vas, mladinci PGD Rogašovci 2 in mladinci PGD Kapela, gasilci pripravniki PGD Bodonci in gasilci pripravniki PGD Rogašovci.

Foto: A. J., P. H.

no images were found