| Avtor:

11. jesenski bazar

GRAD – Javni zavod Krajinski park Goričko je v soboto, 8. oktobra 2016, na grajskem dvorišču organiziral že enajsti tradicionalni jesenski bazar. Na stojnicah so gorički rokodelci in kmetije ponujali izdelke in pridelke, ki ohranjajo kulturno krajino in naravo.

11. jesenski bazar (3)Obiskovalci bazarja so tako na 28 stojnicah lahko kupili domače izdelke in pridelke, in sicer: kruh, gibanice, sirove štručke s šunko, bučno olje, pražena bučna semena, med, medenjake sir, kislo zelje, pecivo, medenjake, ročni nakit, žgane pijače, razne sokove, vezene in šivane izdelke, pisanice, zeliščne in sadne likerje ter kovaške in lončene izdelke.

Otroci so na delavnicah ustvarjali ustvarjali z Ac Cedo iz Cankove in si ogledali gledališko predstavo Medvedek sladkosnedek skupine Pike Poke. V kulturnem programu so nastopili tudi plesalci ljudski plesov iz Kobilja, otroci iz OŠ Grad in etno skupina Gorički klantoš. Pripravili so tudi energijsko delavnico z Bredo Dular.

11. jesenski bazar (21)Javni zavod je letos podelil šestnajstim izbranim ponudnikom pravico do uporabe kolektivne blagovne znamke ter nagrade in zahvale lastnikom travnikov in travniških sadovnjakov lastnikom, ki jih rabijo ekstenzivno in na njih ohranjajo biotsko raznovrstnost flore in favne.Priznanje za naj travnik je prejela Ana Gašpar iz Čepincev, priznanje za naj sadovnjak pa Mitja Pörš iz Vučje Gomile.

Dan se je zaključil z otvoritvijo 2. razstave Fotografije 5 Dežel v palaciju gradu in koncertom Olge Kous in Monike Kammerlander v koncertnem salonu.

Foto: V.V., J.V.

no images were found