| Avtor:

12. regijski kviz gasilske mladine

APAČE – PGD Apače je skupaj s komisijo za mladino regijskega gasilskega predsedstva in poveljstva v soboto, 12. marca, na Osnovni šoli Apače organiziralo regijski kviz gasilske mladine. Kviza se je udeležilo 83 ekip.

regijski kviz Apace 2016 (6)Vsako ekipo sestavljajo trije člani in so razdeljeni v tri kategorije, in sicer pionirji (od 7 do 11 let), mladinci (od 12 do 16 let) in gasilci pripravniki (od 16 do 18 let).  Na letošnjem regijskem kvizu, ki je bil že dvanajsto leto zapored, je tekmovalo 83 ekip. Od tega je bilo 26 ekip pionirjev, 49 ekip mladincev in 8 ekip gasilcev pripravnikov.

250 mladih gasilk in gasilcev se je pomerilo v požarni preventivi, zgodovini gasilstva, splošnem znanju iz gasilstva in razna gasilska znanja. Svoje spretnosti in znanje so pokazali tudi v praktičnem delu, saj so tekmovali v štafetni navezavi vozlov, štafetni navezavi orodja in v vaji gasilska spretnost.

REZULTATI: (celotni: 12.kviz_rezultati_2016)

PIONIRJI:

  1. mesto: PGD Ključarovci
  2. mesto: PGD Vučja vas 1
  3. mesto: PGD Černelavci

MLADINCI:

  1. mesto: PGD Bodonci
  2. mesto: PGD Kapela
  3. mesto: PGD Stara nova vas 2

GASILCI PRIPRAVNIKI:

  1. mesto: PGD Zbigovci
  2. mesto: PGD Lutverci
  3. mesto: PGD Gomilica

 

Na državni kviz, ki bo 2. aprila na OŠ Stična, GZ Ivančna Gorica so se uvrstile prve tri ekipe v kategoriji pionirjev in mladincev ter prvi dve ekipi v kategoriji gasilcev pripravnikov.

Foto: V. V., G. O.

no images were found