| Avtor:

120 let Prostovoljnega gasilskega društva Predanovci

PREDANOVCI – Prostovoljno gasilsko društvo Predanovci je v nedeljo, 19. avgusta, praznovalo 120 let uspešnega delovanja. Svečanost so popestrili s kulturnim programom, nagovori gostov in podelitvijo priznanj in odlikovanj Gasilske zveze Slovenije.

Gasilsko društvo je bilo ustanovljeno leta 1892, predvsem z namenom zaščite in reševanja svojega in tujega premoženja pred ognjem. K temu, da je društvo postalo to, kar je, in na kar so ponosni, so bistveno pripomogla vsa dosedanja vodstva, ki so neprestano stremela k napredku in usposabljanju svojih članov.

Svečanost ob 120. obletnici se je pričela s kulturnim programom, kjer so nastopili predvsem naši najmlajši, vmes pa so se zvrstili nagovori gostov. Visok jubilej so s svojo prisotnostjo počastili Anton Koren, predsednik GZS, Dušan Utroša, gasilski regijski poveljnik Pomurja, Martin Smodiš, vodja izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Murska Sobota in poveljnik Civilne zaščite za Pomurje, Rudi Cipot, državni svetnik, Ludvik Novak, župan občine Puconci in številni drugi.

Najzaslužnejši gasilci in gasilke so prejeli tudi priznanja in odlikovanja Gasilske zveze Slovenije.

Po uradnem delu je sledila zabava s skupino Plamen, manjkal pa ni niti bogat srečelov, ki so ga pripravili vaščani Predanovcev.

Prispevek: Nina Škerlak

Foto: Tanja Černi