| Avtor:

13. Praznik buč

BODONCI – Društvo kmečkih žena Klas je v nedeljo, 6. septembra, organiziralo že tradicionalno prireditev Praznik buč. Na ogled je bila razstava peciva in jedi iz buč in razstava ročnih del. Potekala je tudi kmečka tržnica z rokodelskimi in domačimi izdelki iz Krajinskega parka Goričko.

Buce 2015 (3)Že trinajsto leto zapored je DKŽ Klas Bodonci organiziralo Praznik buč. Okolica vaško-gasilskega doma in vas je bila okrašena z raznimi figurami iz buč. Dišalo pa je po “tikvinih gibanicah”.

Kulturni program so popestrili učenci podružnične osnovne šole Bodonci in pevci, prireditev pa je povezoval Boštjan Durič. Na ogled je bila tudi razstava peciva in jedi iz buč in razstava ročnih del, ki so produkt pridnih in spretnih članic DKŽ Klas. Ekipe so se pomerile tudi v kuhanju bučne prikuhe v kotličku. Za najmlajše pa je bil na voljo otroški kotiček, kjer so lahko otroci barvali in risali, izrezovali buče in se zabavali. Prav tako pa je bilo prikazano ročno pobiranje semena iz buč.

V okviru Praznika buč so v or­ga­ni­za­ci­ji Druš­tva za pro­mo­ci­jo in zaš­či­to prek­mur­skih do­brot ter doma­če­ga društva Klas organizirali tudi ocenjevanje bučnega olja. Podeljenih je bilo sedem zlatih, pet srebrnih in šest bronastih priznanj, ostali so pa dobili priznanja za sodelovanje.

Za glasbo in zabavo do poznih večernih ur je poskrbel Niko Pelc.

Foto: K. T.

no images were found