| Avtor:

13. trgatev v Dolini

DOLINA – Kulturno turistično društvo Dolina je v soboto, 14. septembra, pripravilo že tradicionalno 13. trgatev. Gre za prireditev, na kateri poskušajo z različnimi zabavnimi igrami ohranjati tradicijo trgatve.

Dolina (2)Prireditev, na kateri se družijo vaščani in člani ostalih sosednjih društev, je tudi letos potekala v gasilskem domu v Dolini. Tudi tokrat so se domačini odločili, da bodo za prikaz trgatve pripravili temu primerne zabavne igre. V štirih igrah so se pomerili člani štirih društev, in sicer člani domačega društva, člani Kulturno turističnega društva Vaneča, članice Turističnega društva Vrtnica Beznovci ter Zgrablenci, ki so člani Kulturno-umetniškega društva Budinci. Prvo mesto so že drugo leto zapored osvojili Zgrablenci.

Za še zabavnejše druženje pa so člani KUD-a Budinci pripravili tudi krajši skeč Büdinčare se fčijo plesati z džaboko, za tem pa so zapeli še nekaj goričkih pesmi.

Druženje ob dobri glasbi se je nadaljevalo pozno v noč, organizatorji pa so poskrbeli tudi za jedačo in pijačo ter dobro obložene mize z jesenskimi dobrotami.

Foto: D. N.

no images were found