| Avtor:

14. Martinov pohod

MORAVSKE TOPLICE – TIC Moravske Toplice je v soboto, 9. novembra, organiziral že štirinajsti Martinov pohod s krstom mošta.

martinov-pohod-2013-23Pohodniki, so lahko s pohodom začeli na dveh točkah. Ob 9.30 uri v Martjancih pri igrišču, , ali ob 10.00 uri izpred hotela Vivat v Moravskih Toplicah. Za začetek so se pod strokovnim vodstvom ogreli, nato pa krenili proti Ivanovcem. Lanskoletnega visokega obiska niso presegli, je pa bila udeležba, slabemu vremenu navkljub, zopet visoka. Pohoda se je udeležilo nekaj čez 320 ljubiteljev gibanja v naravi.

12 kilometrov dolg pohod je letos obeleževal 100-letnico smrti prekmurskega duhovnika dr. Franca Ivanocya, ki je bil rojen prav v Ivanovcih. Organizatorji, ki so na pohod vabili s sloganom: »Sprehodite se v nevihti jesenskega žutoga listja,« so ob zaključku pohoda pripravili še krst mošta, ki je potekal pod budnim očesom aktualne prekmurske vinske kraljice Tamare Casar. Udeleženci so poleg tople malice bili deležni še okrepčila na poti, spominčka ter sodelovanja v žrebu Martinovih dobrot.

Prispevek: Urška Lovrenčec

Foto: TIC MT in Urška Lovrenčec

no images were found