| Avtor:

14. regijski kviz gasilske mladine

KRIŽEVCI – GZ Križevci je skupaj s komisijo za mladino regijskega gasilskega predsedstva in poveljstva v soboto, 3. marca, na osnovni šoli Križevci organizirala regijski kviz gasilske mladine. Kviza se je udeležilo 132 ekip.

regijski kviz (7)

400 mladih gasilk in gasilcev, razdeljenih v tri kategorije – pionirji, mladinci in gasilci pripravniki se je preizkusilo v znanju in gasilskih spretnostih na regijskem kvizu, ki je bil že štirinajsto leto zapored. Tekmovalo je 132 ekip, kar je največ doslej. Od tega je bilo 51 ekip pionirjev, 67 ekip mladincev in 14 ekip gasilcev pripravnikov. »S tako veliko udeležbo moramo biti vsekakor zadovoljni, kajti to je tudi dosežek. Mladi se radi vključujejo v gasilske vrste, čeprav imajo šolske obveznosti, si vzamejo čas in bogatijo ter nagrajujejo svoje znanje iz gasilstva. Taki dogodki jim vedno ostanejo v spominu,« pojasnjuje predsednik komisije za mladino v pomurski regiji Bojan Lončar. Pri tem pa Lončar dodaja, da je v pomurski regiji 3.141 mladih gasilcev ter 246 mentorjev mladine in da je pomurska regija po številu mladih gasilcev v Sloveniji na tretjem mestu.

Ekipe so se pomerile v požarni preventivi, prvi pomoči, drži – ne drži in v disciplini poišči besede. Svoje spretnosti in znanje so pokazali tudi v praktičnem delu, saj so tekmovali v štafetni navezavi vozlov, štafetni navezavi orodja in v vaji gasilska spretnost. Kviz mladim omogoča pridobivati gasilske spretnosti, prav tako pa med mentorji poteka izmenjava znanja ter izkušenj, predvsem pa krepitev medsebojnega delovanja in utrjevanja poznanstev ter prijateljskih vezi.

REZULTATI: (REZULTATI KVIZA)

PIONIRJI:

  1. mesto: PGD Tešanovci
  2. mesto: PGD Vučja vas 1
  3. mesto: PGD Ključarovci

MLADINCI:

  1. mesto: PGD Iljaševci
  2. mesto: PGD Vučja vas 1
  3. mesto: PGD Renkovci 1

GASILCI PRIPRAVNIKI:

  1. mesto: PGD Kapela
  2. mesto: PGD Vučja vas
  3. mesto: PGD Kokoriči

Na državni kviz, ki bo v soboto, 17. marca, na OŠ Trbovlje, sta se uvrstili prvi dve ekipi v posamezni kategoriji.

Foto: A. Ž., V.V.

no images were found