| Avtor:

16. Občinske igre Občine Šalovci

ČEPINCI – Vaščani Čepincev so v okviru 8. občinskega praznika Občine Šalovci pripravili že 16. občinske igre, ki so potekale v nedeljo, 5. avgusta, na športnem igrišču v Čepincih. Igre, na katerih ni manjkalo zabave in smeha, so se pričele ob 11. uri, vse sodelujoče ekipe pa so se na prizorišču zbrale že ob 10. uri.

Po zboru vseh šestih ekip in nagovoru župana občine Šalovci gospoda Iztoka Farteka so se igre pričele. Tekmovalci so se pomerili v sedmih različnih igrah, ki so temeljile predvsem na zabavi, največ pozornosti pa sta pritegnili igra baseball z jajci, kjer so igralci z aluminijastim kijem razbijali surova jajca ter na koncu še igra presenečenja oziroma jahanje mehanskega bika. Mehanski bik je bil prava paša za oči za vse obiskovalce, tisti najpogumnejši pa so lahko svoje spretnosti in sposobnosti jahanja tudi preizkusili.

Po celodnevnem druženju in pomerjanju moči v različnih zabavnih disciplinah so tako prvo mesto na igrah osvojili tekmovalci oziroma člani ekipe iz vasi Domanjševci. Drugo mesto so osvojili domačini oziroma člani ekipe iz Čepincev, tretji pa so bili člani ekipe iz Markovcev. Vse tri ekipe so prejele pokal za osvojeno mesto, zmagovalna ekipa pa je prejela še prehodni pokal.

Kljub vročini so igre potekale v prijetnem poletnem vzdušju, za še boljše počutje med tekmovalci in obiskovalci, ki jih je bilo precej, pa so poskrbeli člani skupine Cocktail. Za pridne in marljive so se izkazali tudi domačini, ki so ves dan skrbeli, da nihče z iger ni odšel lačen ali žejen.

no images were found

Foto: D. N.