| Avtor:

17. občinske igre Občine Šalovci

MARKOVCI – Občina Šalovci je skupaj z domačini iz Markovcev v okviru 9. občinskega praznika v nedeljo, 4. avgusta 2013, ob Markovskem gasilsko-vaškem domu, organizirala že tradicionalne 17. občinske igre Občine Šalovci. Igre so se pričele ob 10. uri, organizacija iger je bila prepuščena domačinom, kljub neznosni vročini pa je med vasmi občine vladalo posebno vzdušje.

salovci-igre-6Po zboru vseh šestih ekip, himni in nagovoru župana gospoda Iztoka Farteka, so se igre pričele. Tekmovalci so svojo spretnost in predvsem mirnost preizkušali v osmih različnih igrah: Talige nazaj, kjer sta moška po poligonu z zavezanimi očmi hrbtno prevažala ženski v samokolnici in poslušala navodila nežnejšega spola, odbojka na mivki, kjer so se med sabo pomerile vasi občine v dveh nizih po šest točk in prevoz vode v samokolnici, pri kateri je moški z vso pazljivostjo po poligonu prevažal žensko, ki je sedela v samokolnici in imela v rokah kozarca z vodo. Njuna naloga je bila, da čim prej in čim bolj natančno z vodo napolnita vrč na koncu proge. Sledile so še igre slalom z lestvijo, kjer so tekmovalci na znak sodnika stopili med kline lestve, jo dvignili v višino pasu in premagovali poligon, dojenje, pri kateri je imel moški v rokah vedro, ženska pa je na določeni razdalji s kozarcem lovila vodo, preskakovanje, kjer je tekmovalec skakal iz ene gume v drugo (gume sta mu prenašala še dva tekmovalca), biciklin malo narobe ter igra presenečenja, pri kateri sta dva tekmovalca v čim krajšem času morala razvozlati verigi za motorno žago.

Vsaka ekipa je imela pravico do Jokerja, ki je ekipi pri določeni igri podvojila točke. Kapetan ekipe je moral Jokerja vložiti v igro pred žrebom vrstnega reda tekmovanja ekip.

Največ zanimanja je pritegnila odbojka na mivki, ki je prav tako zahtevala veliko zbranost sodnikov in terjala kar nekaj vroče krvi med tekmovalci.salovci-igre-11

Po celodnevni zabavi, druženju in dokazovanju moči je prvo mesto osvojila ekipa iz Domanjševcev, drugo mesto ekipa iz Markovcev in tretje mesto ekipa iz Šalovcev. Zmagovalne ekipe so prejele pokale za dosežena mesta, ekipa iz Domanjševcev pa še prehodni pokal.

Prijetno poletno vzdušje je čez dan pričarala glasbena skupina Trio Prekmurci, domačini pa so poskrbeli, da čez dan ni bil nihče ne žejen in ne lačen.

Prispevek in foto: Martina Slankovič 

no images were found