| Avtor:

2. vaški dan v Bogojini

Bogojina – Vaški odbor Bogojina je v nedeljo, 4. novembra, z društvi iz Bogojine organiziral 2. vaški dan. Namen dneva je bil povezati vaščane ter druge obiskovalce ob pestrem popoldanskem dogajanju.

Ob 14. uri je bil pričetek prvenstvene nogometne tekme med Bogojino in Kobiljem, ki velja za lokalni derbi. Bogojini tokrat ni uspelo ugnati gostov, saj so kljub številnim priložnostim izgubili z 2:0. Poraz kljub temu ni pokvaril vzdušja med obiskovalci, ki so se po končani tekmi preselili pred kulturno dvorano, kjer so društva pripravila kostanjev piknik.

Vrhunec dogajanja je bil ob 18. uri, s folklornim večerom, kjer so nastopile domače in tuje folklorne in pevske skupine, s pestrim povezovalnim programom.

Vodja folklorne skupine, Matjaž Cerovšek, je ob tem povedal: “Člani folklorne skupine smo zelo zadovoljni z obiskom in odzivom na letošnjem Folklornem večeru. Veseli nas dejstvo, da ljudsko petje in folklorni plesi privabljajo tudi mlade in ne le starejše, saj smo se organizatorji prireditve trudili, da je bila prireditev raznolika. Videli smo nastopajoče iz Porabja, Prlekije, hrvaškega Medžimurja in Zagorja ter domače nastopajoče.”

Vaški dan, ki je trajal pozno v noč, se je zaključil ob živi glasbi in sproščenem druženju, obiskovalce pa so organizatorji pogostili s pasuljem ter pecivom, ki so ga pripravile »bogajnske« gospodinje.

Pri načrtih za prihodnost Cerovšek še dodaja: »Domača folklorna skupina naslednje leto praznuje 15. obletnico obstoja, zato smo že ob tej priliki prikazali dva sklopa, v kratkem pa načrtujemo poleg mnogih nastopov še nov sklop.« Obenem vabi mlade, da se preizkusijo v plesanju ljudskih plesov in se priključijo folklorni skupini Bogojina.

Fotografije: Urška Lovrenčec, Matjaž Cerovšek

no images were found