| Avtor:

20. obletnica Kluba malega nogometa Bodonci in Vinkov memorial

BODONCI – Športno društvo Bodonci je ob 20. obletnici kluba v ponedeljek, 25. junija, pripravilo srečanje in Vinkov memorial. Odigrane so bile tri tekme in proslava s podelitvijo priznanj zaslužnim članom kluba.

Ob obhajanju 20. obletnice Kluba malega nogometa (KMN) Bodonci in Vinkovega memoriala, so bile v ponedeljek, kljub deževnemu vremenu, odigrane tri tekme. Prvo tekmo so odigrali ŠD Bodonci : ND Beltinci U-10. Izid tekme je bil 5 : 2. Sledila je veteranska tekma ŠD Bodonci : Selekcija OZ KMN Puconci, ki je bila odigrana v spomin na nekdanjega igralca, pokojnega Andrejč Vinkoja. Končni rezultat tekme je bil 3 : 2. Zadnja tekma je bila med člani ŠD Bodonci in ND Mura 05 – mladinci. Mreže golov so se nekajkrat zatresle, rezultat pa je bil 3 : 10.

Po odigranih tekmah je sledila še podelitev priznanj zaslužnim članom kluba in zahvala vsem, ki so kakorkoli pomagali in sodelovali pri razvoju nogometa v Bodoncih.

Uradni začetek obstoja KMN Bodonci sega v leto 1992, točneje, 25. 6. 1992. Takrat je skupina domačih ljubiteljev okroglega usnja ustanovila KMN Bodonci.

V letu 2010 se je KMN Bodonci preimenoval v Športno društvo (ŠD) Bodonci, pod katerim okriljem je še vedno KMN Bodonci. Vsako leto od ustanovitve kluba prirejajo 25. junija turnir v malem nogometu, ki ga v zadnjih letih poznamo pod imenom Vinkov memorial. Danes ima klub tri ekipe: pionirje, člane in veterane.

Leta 2008, ko je vodenje kluba prevzelo sedanje vodstvo, je bil na občnem zboru sprejet sklep o dokončanju športnega centra v sedanji obliki. Zastavili so si visoke cilje, ki so bili realizirani. Na igrišču ob urejenem športnem objektu so zasejali novo zelenico. Za zagotavljanje kvalitete te zelenice je potrebno veliko vode, zato so zgradili tudi vodnjak za prečrpavanje vode v 5000 litrski zalogovnik. Ta se koristi za potrebe namakalnega sistema, ki jim ga lahko zavidajo klubi iz prve slovenske nogometne lige. Ker so v ŠD Bodonci ekološko ozaveščeni, so izdelali sistem za zbiranje deževnice. Igrišče pa je dobilo tudi novo razsvetljavo, nove ograje za goli in ob potoku, nabavili pa so tudi stroj za označevanje črt z ekološko manj nevarnimi snovmi.

ŠD Bodonci sedaj razpolaga z dokončanimi klubskimi prostori v katerih so urejene slačilnice s tuši ter sanitarije in dvema igriščema. Okolica igrišča in igralna površina pa v končni fazi omogočata optimalne pogoje za nogometno igro.

no images were found