| Avtor:

Srečanje pevskih zborov v Deutsch Goritzu

DEUTSCH GORITZ – V soboto, 12. septembra, je v Deutsch Goritzu potekalo tradicionalno srečanje pevskih zborov iz avstrijske Štajerske, ki ga je organiziral Pevski zbor fare v Deutsch Goritzu, ki ga vodi mag. Gerald Auer. Srečanja sta se udeležila tudi slovensko-avstrijski mešani pevski zbor Pavlove hiše iz Potrne/Laafelda in pevska skupina Prekmurci iz Tišine.

Srečanje-zborov-v-Deutsch-Goritzu-9Zbori so se zbrali ob 17. uri, ko so začeli s skupnimi vajami. Ob 18. uri so peli pri maši, ob 19.30 pa se je v gledališki dvorani ob cerkvi začel odvijati dolg, a glasbeno raznolik in zato zanimiv koncert z naslovom Stimmige Region: Chorale Vielfalt. Med menjavanjem dvanajstih zborov na odru so za glasbeno vzdušje skrbeli člani instrumentalne zasedbe Vulkanlandmusi, ki so izvajali le avstrijsko ljudsko glasbo.

Srečanje-zborov-v-Deutsch-Goritzu-15Da je res šlo za pester izbor skladb, pričajo naslovi pesmi kot so Kad si bila mala Mare, ki so jo odpeli pevci iz obmejnega Klöcha, prav tako pa so gostje lahko slišali pesmi Hello my baby, Aber bitte mit Sahne, Venček Avsenikovih, Venček Goričkih in mnoge druge. Na koncu so zbori zapeli še skupno pesem, nekateri na odru, nekateri pa so zaradi številčnosti ostali kar med publiko — tako je za konec zapela vsa dvorana.

Foto: D. Š.

no images were found