| Avtor:

22. državno prvenstvo v dvoranskem hokeju

MURSKA SOBOTA – Še zadnjič v tej sezoni so se v nedeljo, 3. februarja 2013,  tresle navijaške tribune na Osnovni šoli III v Murski Soboti, kjer je potekalo 22. državno prvenstno v dvoranskem hokeju.

Prvensta so se udeležili trije klubi, in sicer hokejski klub Triglav Predanovci, hokejski klub Moravske Toplice ter hokejski klub Lipovci. Tekmovali so v petih kategorijah, in sicer U10, U12, U14, članice in člani. Prvi so se za pokal borili hokejisti iz kategorije U14, ki so se podali na parket ob 12.30. Tekma je potekala med HK Lipovci in HK Triglav Predanovci. Po zanimivi tekmi in glasnim navijanjem navijačev je bil končni rezultat 3 : 1.

22. državno prvenstvo v dvoranskem hokejuOb 13.15 se je že začela tekma U10 med HK Moravske Toplice in HK Triglav Predanovci. Igrali so dvakrat po 15 minut. Rezultat tekme je bil 2 : 5. Nato pa so ob 14.00  navijači glasno podpirali hokejiste U12. Na eni strani je bil HK Lipovci na drugi strani pa HK Moravske Toplice. Zmago je slavil HK Lipovci z  rezultatom 5 : 3.

Medtem so se že članice pripravljale na težko pričakovano tekmo med HK Moravske Toplice in HK Triglav Predanovci. V prvi polovici tekme so članice iz HK Triglav Predanovci vodile za dva gola,vendar se je to v drugi polovici tekme hitro spremenilo, saj so članice HK Moravske Toplice vrnile udarec in izenačile rezultat. Rezultat po dveh odigranih polčasih je bil 4 : 4. Nato sta sledila še dva podaljška po pet minut. Vendar pa so končno zmago HK Triglav Predanovci prinesli kazenski streli z rezultatom 5 : 7. 

Navijači so postajali vse glasnejši, saj se je ob 16.00 začela članska tekma med HK Lipovci in HK Triglav Predanovci. Fantje so se podali na parket in začel se je vnet boj pa prve gole in končno zmago. Pa hudi borbi in napeti tekmi so sladko zmago z rezultatom 3 : 1 slavili hokejisti iz HK Lipovci. Na koncu je potekala podelitev pokalov in medalij. Najboljši strelci, igralci ter vratarji pa so dobili tudi plakete.

FINALNE_TEKME_DDP_2012_2013

Prispevek: Klementina Kous

Foto: HK Triglav

 

no images were found