| Avtor:

3. športno družabno srečanje vasi Bodonci

V Bodoncih so v nedeljo 21. avgusta 2016, organizirali tretji vaški piknik, katerega se je udeležilo okrog 250 Bodončanov. Druženje so si popestrili z glasbo in zabavnimi igrami.

Tempo življenja, v času v katerem živimo, nas marsikdaj prikrajša za prijetno srečevanje in druženje s sosedi, prijatelji, znanci in sovaščani. Zaradi tega dejstva so se v društvih v Bodoncih – PGD Bodonci, ŠD Bodonci in DKŽ »Klas« Bodonci, odločili, da za sovaščane in sovaščanke organizirajo medsebojno druženje vseh generacij vaščank in vaščanov Bodoncev. Tovrstno srečanje je v Bodoncih postalo tradicionalno.

Vaski piknik BOdonci 2016 (6)Tako se je v nedeljo, 21. avgusta, v Športnem centru Bodonci pod šotorom zbralo 250 Bodončanov, kar dokazuje složnost vaščanov v Bodoncih. Da pa je bilo druženje čim bolj prijetno, aktivno in zabavno, so se organizatorji odločili, da to druženje popestrijo z dobro glasbo, plesom, petjem, dobro hrano ter pijačo in zabavnimi igrami. Vas ima tako rekoč tri zaselke, in sicer Breg, Graba in Varaš. Tako so bile tudi narejene tri ekipe, ki so se pomerile v petih igrah: metanje žogic, metanje bataša, zlaganje gajbic, lovljenje mokrih gob in s kufron z dopusta. V vsaki ekipi je bilo šest tekmovalcev. Da ne bi prišlo do zapletov, so imeli tudi sodniško komisijo, ki je skrbela za to, da so igre korektno potekale. Sodniško komisijo so sestavljali Vlado, Darja in Štefan, vsak iz enega dela vasi. Pri igrah ni manjkalo bučnega navijanja, prav tako pa je bilo poskrbljeno za smeh. Največ smeha je bilo pri metanju bataša, saj so si nekateri bataš vrgli kar nad glavo namesto v začrtan krog.

Vaski-piknik-BOdonci-2016-70Na koncu je slavila ekipa iz Grabe, pred Bregom in Varašom. Pri tem pa nikakor ni bilo pomembnejše tekmovanje, ampak druženje. Ker pa prazna vreča ne stoji pokonci, so poskrbeli, da so bili želodci polni in, da grla niso bila suha. Pripravili so piknik s samopostrežnim bifejem, ki je bil za vse na voljo cel čas druženja.

Vaski-piknik-BOdonci-2016-69

Svinjska tombola

Vaski piknik BOdonci 2016 (80)Ponovno je bila atrakcija svinjska tombola. Kaj je to? Gre za zagrajen prostor 5×5, v katerem je bilo 100 polj. Polja so bila označena s številkami od ena do sto. Te številke so se pa prodajale v obliki kuponov. Ko je bilo prodanih vseh 100 številk, so v ta prostor spustili svinjo. Pravila igre so enostavna, da na katero številko svinja opravi svojo veliko potrebo, od tistega je tudi dobitek – svinja.

Celotno druženje skupaj z igrami sta povezovala Janja Vlaj in Edi Mihalič. Za glasbo in zabavo do poznih jutranjih ur je poskrbel Niko. Čeprav je občasno deževalo, to ni bila nobena ovira za ples pod milim nebom, saj so bili Bodončani dobro razpoloženi in se niso pustili, da bi jim kar koli pokvarilo ta dan. Organizatorji so bili nad odzivom in razpletom tretjega srečanja zelo navdušeni.

Foto: M.M.

no images were found