| Avtor:

35. obletnica Osnovne šole Bodonci

Osnovna šola Bodonci je v soboto, 11. oktobra, praznovala svojo 35. obletnico obstoja.

35-obletnica-os-bodonci-3Svečana otvoritev osnovne šole je bila 1. oktobra 1979. Pouk so obiskovali učenci iz vasi Bodonci in okoliških vasi. »Dogodki, ki so nas povezovali in nam dali nepopisna zadovoljstva v času, ko nas je povezovala solidarnost in, ko so obljube držale. Kje in kako se lahko danes na tej poti ustavimo? Vse se odvija z neizmerno hitrostjo, tako, da se zazdi, da se pri doseganju ciljev ne znamo več ustaviti in si čestitati za doseženo, kajti pred nami so že nove naloge. Pa vendarle … šola danes ali pred 35. leti je prostor, kjer se tkejo in prepletajo niti. Je prostor, kjer se učimo vsi – otroci, starši in učitelji. To je tam, kjer so drobni koraki lahko veliki dosežki, kjer male učenjake sprejmemo in jim poskušamo omogočiti, da nas zapustijo čim bolj opremljeni in pripravljeni na nove izkušnje in nadaljnje korake v izobraževanju in iskanju poklica,« so bile uvodne besede ravnateljice podružnične osnovne šole v Bodoncih Majde Novak.

Majda Novak je povedala, da se je v 35-ih letih se je nabralo veliko izjemno rezultatov, izkušenj, spominov, izzivov in uspehov. 35-obletnica-os-bodonci-19Vsako desetletje je dalo svojo barvitost, ki je kažipot pri ustvarjanju novih priložnosti. Brez skupnega nastopa pa ne bi bilo in ni uspeha. Za uspešno prehojene poti, daljše ali krajše, se je zahvalila vsem, ki so v teh 35-ih letih soustvarjali življenje šole.

»Šola je hiša učenosti. Veliko generacij je šlo skozi roke učiteljev, vzgojiteljev v tej zgradbi in tudi v prejšnji. Veseli smo, da smo uspeli tudi v tej zgradbi dati veliko vsega, kar mladi potrebujejo. Zelo nas veseli, da se zadnje čase to znanje pridobiva v urejeni energetsko sanirani šolski zgradbi, kjer imajo učenci in vsi tisti, ki tu delajo, odlične pogoje za učenje in bivanje,« je zbrane nagovoril ravnatelj OŠ Puconci Ernest Nemec.

Ob svečani otvoritve osnovne šole v Bodoncih je leta 1979 bil govornik tudi župan Občine Puconci Ludvik Novak, ki je zbrane pozdravil in spregovoril nekaj besed. Pester kulturni program so pripravili učenci osnovne šole Bodonci, Mateja Fujs pa je spregovorila tudi nekaj besed o energetski prenovi šole.

Foto: M. M.

no images were found