| Avtor:

35. srečanje Društev mladi gasilec

ŠENTJERNEJ – GZ Šentjernej, OŠ Šentjernej sta skupaj z GZ Slovenije organizirali 35. srečanje Društev mladi gasilec. Srečanje je potekalo v petek, 9. oktobra, in soboto, 10. oktobra, na OŠ Šentjernej. Udeležilo se ga je 30 ekip.

DMG (36)V petek so otroci skupaj z mentorji in pedagogi prispeli v Šentjernej. Vse zbrane je v petek nagovoril župan Občine Šentjernej Radko Luzar, ravnateljica OŠ Šentjernej Renata Zupanc Grom in poveljnik GZS Franci Petek. Program je povezovala Neža Cerinšek, z dvema točkama pa se je predstavil tudi šolski bend, ki ga vodi Nina Šalamon. Med gosti so bili še ga. Romana Lah, predstavnica Inšpektorata RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, ga. Ema Perme, z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport – Urad za razvoj in izobraževanje in mag. Andreja Čuk, v. d. predstojnica Območne enote Zavoda RS za šolstvo Novo mesto.

V petek so potekale delavnice in teoretični testi, v soboto pa je sledilo tekmovanje. V petek je pred začetkom delavnic vsa navodila dal Marjan Cerinšek. Mlajši so imeli gibalno-ustvarjalno delavnico, ki jo je vodila Mojca Kruh, likovno-ustvarjalno pod vodstvom Barbare Medle in preventivno delavnico, ki jo je vodil Oskar Neuvirt. Starejši pa so se udeležili gibalno-gledališke delavnice pod vodstvom Dušanke Požgaj, likovne delavnice, ki jo je vodila Nina Šalamon ter preventivne delavnice pod vodstvom Florjana Zabreta.

Sodelovalo je 30 ekip, in sicer 14 mlajših in 16 starejših ter 44 mentorjev. Po kosilu so si ogledali kraj, nato je sledilo testiranje, kjer so pisali test prve pomoči, test o kraju in test preventive. Po končani teoriji je sledila namestitev otrok po domovih. Zvečer je sledilo druženje mentorjev in pedagogov z gostitelji. V sobotnem delu je potekalo tekmovanje – praktične vaje (vaja z vedrovko, vezanje vozlov, prva pomoč, izbira orodja/gasilnika, spajanje cevi na trojak, met vrvi).DMG (24)

Na zaključku so vse zbrane pozdravili ravnateljica OŠ Šentjernej, Uroš Leskovar, predsednik MS GZS, Aleš Medle, predsednik GZ Šentjernej, Samo Hudoklin, direktor Občinske uprave Šentjernej in Jošt Jakša, predsednik GZS.

REZULTATI:

MLAJŠI

  1. OŠ BELOKRANJSKEGA ODREDA SEMIČ
  2. OŠ FRANCETA PREŠERNA KRANJ
  3. OŠ MISLINJA.

STAREJŠI

  1. OŠ MENGEŠ
  2. OŠ BLANCA
  3. OŠ NARODNEGA HEROJA RAJKA HRASTNIK POŠ DOL PRI HRASTNIKU

 

Pomursko regijo sta zastopali dve ekipi, in sicer OŠ Puconci in OŠ Gornja Radgona. OŠ Puconci je zasedla 15. mesto, OŠ Gornja Radgona pa 6. mesto.

Foto: M. Č.

no images were found