| Avtor:

48. shod Evangeličanske humanitarne organizacije Podpornica

KRŠKO – 48. shod Evangeličanske humanitarne organizacije (EHO) Podpornica je potekal, 3. maja 2015, ob 10.00 uri, v Kulturni dvorani v Krškem. Svečano bogoslužje, ki ga je direktno prenašala RTV Slovenija, je vodil škof Geza Filo, ob asistenci duhovščine Cerkve. Svečano bogoslužje so glasbeno obogatili Mešani pevski zbor Cantate in mladi kitaristi pod vodstvom Mirana Čarnija in Monike Novak.

48. shod EHO (4) .JPGV drugem delu programa je inšpektor Evangeličanske cerkve v Republiki Sloveniji Johann Laco pozdravil 400 članski humanitarni zbor ter razdelil t.i. »medgmajnsko pomoč«, ki so jo za svoje projekte prejele cerkvene občine Apače, Domanjševci in Gornji Petrovci ter Evangeličanska cerkvena občina iz Janošika v Republiki Srbiji. Zahvalo za prejeta sredstva je v imenu vseh prejemnikov izrekla apaška inšpektorica V. Viola Deutsch Mesarič.

Razdelitvi pomoči so sledile pozdravne besede župana občine Krško, mag. Mirana Stanka, predsednika društva Gustav Adolf iz Avstrije, seniorja Michaela Guttnerja, duhovnika Evangeličanske cerkvene občine Janošik, Slađana Daniela Srdića ter vodje Škofijske Karitas Murska Sobota , Jožefa Kocipra. V nadaljevanju programa je humanitarni zbor seznanila o ženskem delu za Podpornico, ki ga izvaja žensko društvo Evangeličanka, duhovnica Vladimira Mesarič Jazbinšek. Naslednji shod EHO Podpornica bo dne 1. maja 2016 v Selu na Goričkem, kamor nas je vljudno povabil inšpektor tamkajšnje cerkvene občine, Ludvik Grabar.

48. shod EHO (5) .JPGUradnemu delu shoda je sledilo še druženje v bližnjem hotelu City, kjer so zbrane zabavali mladinska glasbena skupina iz Bodoncev ter mladi kitaristi pod vodstvom Miran Čarnija in Monike Novak. V hotelu City je bil pripravljen še srečelov, ravno tako pa so bili v zameno za dobrodelni prispevek na voljo tudi izdelki, ki so jih na kreativnih delavnicah ob letošnjem shodu pripravili veroukarji, kateri so se srečali v soboto, dne 2. maja, v Bodoncih.

Na letošnjem shodu je bilo skupaj zbranih 3500 EUR. Sredstva so namenjena za program mobilne diakonije, ki zajema pomoč uporabnikom na domu v obliki dnevne dostave toplih obrokov hrane, občasno preskrbo s prehrambnimi artikli v obliki prehrambnih paketov, s prevozi v bolnišnice in ostale zdravstvene ustanove, pomoč pri negi bolnikov, predvsem v obliki izposoje bolniških postelj ter ostalih ortopedskih pripomočkov.

Vsem ljudem dobre volje še enkrat iskrena hvala za odprta srca in odprte roke!

Prispevek: Simon Sever, predsednik EHO – Podpornica

Foto: Peter Andrejčak

no images were found