| Avtor:

6. tradicionalne igre brez meja

ROGAŠOVCI – Gasilci prostovoljnega društva Rogašovci in drugi vaščani so v soboto, 2. avgusta 2014, v Rogašovcih na Veščini pripravili šeste tradicionalne igre brez meja. Tekmovalo je 12 ekip.

igre-brez-meja-38Ekipo so sestavljala tri dekleta in trije fantje. Tekmovalci so prikazali različne spretnosti. En tekmovalec je najprej moral preko lesene ovire s C-cevjo, nato je naslednji moral na trojak pripeti cevi. Sledilo je privitje treh vijakov v železo, hoja s hoduljami, zvijanje C-cevi in skakanje z jumbo vrečo preko označene črte. Sledil je prehod čez bazen, pred katerim se je moral vsak tekmovalec zavrteti okrog palice. Pri prehodu čez bazen so tekmovalci poskrbeli za različne načine premagovanja bazena in raznih padcev v vodo. Na koncu pa je bila še samokolnica.

Gledalce je dogajanje na poligonu zelo zabavalo, zmago pa si je zaslužila ekipa Mentorji tekmovanja GZ Rogašovci. Skupaj je nastopilo dvanajst ekip. Na dveh velikih napihljivih igralih pa je bilo poskrbljeno tudi za najmlajše.

Rezultati:igre-brez-meja-23

  1. mesto: Mentorji tekmovanja GZ Rogašovci
  2. mesto: PGD Sveti Jurij
  3. mesto: Puževci  1
  4. mesto: Poznanovci

Prireditev sta povezovala Macho in Mejke. Po tekmovanju je sledila veselica s skupino Weekend Band, Mejaši in Alfijem Nipičem, ki je trajala do zgodnjih jutranjih ur.

Foto: Melani Mörec

no images were found