| Avtor:

8. jesenski bazar

GRAD Javni zavod Krajinski park Goričko je v soboto, 19. oktobra 2013, na grajskem dvorišču organiziral jesenski bazar. Na stojnicah so gorički rokodelci in kmetije ponujali izdelke in pridelke, ki ohranjajo kulturno krajino in naravo.

jesenski-bazar-16Obiskovalci bazarja so tako na stojnicah lahko kupili domače izdelke in pridelke, in sicer: kruh, ocvirkove pogače, gibanice, bučno olje, pražena bučna semena, med, sir, konopljino olje, moke, kaže, zrna, testenine iz ekološke pridelave, pecivo, medenjake, suho sadje, cekre, izdelke iz lesa, pisanice, zeliščne likerje in čaje ter kovaške in lončene izdelke. Na grajskem dvorišču je dišalo tudi po pečenih kostanjih in kuhanem vinu.

Na ogled pa so bili tudi prikazi izdelovanja izdelkov domače obrti v živo, kot so kovač, vezilja, tkalka, izdelovanje pisanic, polstilka ter pletilci cekarjev in košar.

Pred gradom je potekal tudi prikaz stiskanja jabolk iz goričkihjesenski-bazar-20 visokodebelnih senožetih sadovnjakov na mobilni stiskalnici, ki se imenuje Upkač. Na bazarju so gostovali tudi ponudniki iz naravnega parka Raab in narodnega parka Örség.

Na bazarju sta potekali tudi dve brezplačni delavnici. Obiskovalci so tako lahko svoje ročne spretnosti preizkusili na delavnici polstenja ovčje volne ter na delavnici pletenja iz slame.  Za popestritev bazarja je poskrbela skupina Pevskega društva iz Sela in Folklorna skupina KUD Budinci in Zgrablenci.

no images were found