| Avtor:

80. obletnica PGD Budinci

BUDINCI – Prostovoljno gasilsko društvo Budinci je praznovalo v nedeljo, 28. julija, 80. obletnico delovanja društva.

80-let-pgd-budinci-2Jubilejne obletnice so se poleg gasilk in gasilcev iz domače občine udeležili tudi slavnostni gostje. Med njimi so bili župan Občine Šalovci Iztok Fartek, predsednik Gasilske zveze Občine Šalovci Anton Ivanič ter predsednik pomurske regije tovariš Milan Antolin.

Praznovanje obletnice je potekalo pri vaško-gasilskem domu v Budincih. Po hodu in postavitvi gasilcev je sledila himna. Prireditev pa se je začela s kulturnim programom, v katerem so nastopili člani Kulturno-umetniškega društva Budinci, in sicer Zgrablenci na kvadrat, folklorna skupina ter ljudske pevke. Sledil je še nastop Dominika ter osnovnošolcev Marka, Tadeja, Nine in Katarine.

Po kulturnem programu je član PGD Budinci prebral kroniko društva, sledili pa so še govori. Kot prvi je nekaj besed spregovoril župan občine, nato pa še predsednik Gasilske zveze Šalovci.

Na prireditvi so podelili tudi priznanja članom domačega gasilskega društva. Predsednik Gasilske zveze Šalovci tovariš Anton Ivanič je podelil Rajmundu Horvatu značko in priznanje za 50-letno delo v gasilski organizaciji, prejel pa je tudi plaketo gasilskega veterana. Značke za deset-, dvajset-, trideset- in štiridesetletno delo v gasilstvu so na slavnostni seji že prejeli nekateri člani društva, prav tako pa tudi priznanje gasilske zveze 1. in 3. stopnje. Predsednik pomurske regije tovariš Milan Antolin pa je po krajšem govoru podelil PGD Budinci plamenico 1. stopnje, za 80. letno delovanje na področju zaščite in reševanja. Plamenico 2. stopnje je prejel tovariš Štefan Korpič, plamenico 3. stopnje pa tovariš Drago Horvat.

Po uradnem delu prireditve je sledilo prijetno druženje ob glasbi.

Foto: Štefan Korpič

no images were found