| Avtor:

9. festival skečev »PREFRIGANI ZGREBAŠ« v Pečarovcih

PEČAROVCI – TKŠD Pečarovci je v petek, 29. maja, in soboto, 30. maja, organiziralo že deveto leto zapored festival skečev PREFRIGANI ZGREBAŠ.

Prefrigani zgrebas 2015 (8)Tudi letos se je v Pečarovskem gledališču na trati predstavilo veliko gledaliških skupin od blizu in daleč. Gostili smo Bakovske gledališčnike, Püconske glumce, prijatelje iz Porabja in Ljutomera. Predstavila se je Goričko – Ravenska naveza, Močnikovi iz Rogašovcev, Kroške tikvi, Selanski nimaki in Kofetarji iz Lendave. Predstavili so se tudi domači ZGREBAŠI, kot predskupina festivala pa so se predstavili Veseli sončki OŠ Puconci.

Prav vsi so se odlično odrezali in pokazali, da je lahko amatersko in prostovoljno nastopanje na ljudskem odru tudi primerljivo s profesionalnim.

Na festivalu se je s svojimi izdelki predstavilo društvo Ščipek iz Puconcev. Za povezovanje programa pa je poskrbela Vojka Vrečič in predsednik TKŠD Pečarovci Jožef Rituper.

Med vsemi nastopajočimi je strokovna ocenjevalka Dunja Zupanec dip. dramska igralka in selektorica JSKD izbrala za naj predstavo LDS Mokoš Bakovci, ki so se predstavili z igro avtorja in režiserja Jožeta Činča »Biznis s svinjami«. Kot najboljši tekst letošnjega festivala je dobil priznanje »Moški kot gospodinja« KPD Rogašovci avtorice Metke Recek. Naj igralec je bi Mario Nemec iz Sela v igri »Alkoholno prestrašen«, naj igralka pa Danica Kardoš v vlogi žene v igri »Kandidatura za pomembno osebnost« avtorja Edvarda Jakšiča, prav ta igra Goričko – Ravenske naveze je bila izbrana kot naj boljša po mnenju publike prvi večer. Naj stransko žensko vlogo je dobila skupina žensk iz Porabja skupine Nindri indri, naj stransko vlogo pa so prav tako dobili trije igralci Puconskih gledališčnikov.

Prefrigani zgrebas 2015 (10)V soboto so bili kot naj skupina po publiki izbrani ljubiteljska gledališka skupina Zgrebaši z igro »PACIENT« avtorice in režiserke Danice Kardoš. Letos so festivalsko dogajanje zaključili gledališki dojenčki domače gledališke skupine, ki so razgreto publiko nasmejali do solz in še več.

Festivalsko dogajanje nam je le uspelo s pomočjo pridnih in ambicioznih članov TKŠD-ja in domačih gledališčnikov, ki so poskrbeli, da je vse organizacijsko potekalo brezhibno.

Zahvaliti pa se moramo še vsem gostujočim skupinam, ki so pripomogle, da nam je gledališko dogajanje in izvedba festivala uspela, veliko nam pomeni druženje in izmenjava gledaliških izkušenj. Cilj vseh gledališčnikov pa je zadovoljna in nasmejana publika, saj prav vsi ljubiteljski gledališčniki delamo in ustvarjamo s tem namenom.

Prispevek: Danica Kardoš

Foto: Milan Petrijan

no images were found