| Avtor:

90 let PGD Filovci

FILOVCI – Na športno-rekreacijskem centru v Filovcih se je v soboto, 5. julija, odvijala 90. obletnica PGD Filovci.

90-let-pgd-filovci-9Program se je začel ob 15.30 z zborom gasilskih društev, sledila je povorka po vasi in proslava, kjer so aktivnim članom društva podelili priznanja, zahvale in značke. Aktivni gasilci so pred obletnico položili venec na filovskem pokopališču v čast in spomin pokojnim prostovoljnim gasilcem iz Filovcev.

Svečanosti so se udeležili župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač, predsednik gasilske zveze Moravske Toplice Dušan Grof ter poveljnik gasilske zveze Moravske Toplice in predsednik PGD Filovci Jožef Kulčar. Podelili so kar 84 priznanj in značk za dolgoletno delo v društvu. Priznanja za 70 let aktivnega članstva so prejeli gasilski veterani Jožef Lovrenčec, Jože Ošlaj in Jožef Gutman. Program sta povezovali Andreja Trajbarič in Barbara Lenarčič, nastopile pa so tudi ljudske pevke iz Filovcev.

Po uradnem delu je sledila pogostitev gostov in zabavni program. Za glasbo je poskrbel duo JOŠT, organizirali so srečelov in tombolo z bogatimi nagradami, za jedačo in pijačo pa so poskrbeli pridni domačini.  Vsi željni zabave so na veselici ostali krepko v noč, ko so brusili pete ob melodijah ansambla Spev.

Prispevek in foto: Urška Lovrenčec

no images were found