| Avtor:

90. obletnica Prostovoljnega gasilskega društva Gornji Petrovci

GORNJI PETROVCI – Člani Prostovoljnega gasilskega društva Gornji Petrovci so v soboto, 4. julija, pripravili prireditev ob 90. obletnici društva, ki je potekala pred občinsko zgradbo.

 

Petrovci (3)Prireditev, ki je minila v znamenju obhajanja jubileja, se je začela v popoldanskih urah s prihodom gasilcev in praporjev na prireditveni prostor, na čelu pa je koračnico igrala Bakovska godba na pihala. Organizatorji so na prireditev povabili gasilce iz gasilskih društev Štepanjsko naselje Ljubljana, Videm pri Ptuju, Studenci Maribor ter gasilce iz Šalovcev, Hodoša, Krplivnika, Domanjševcev in Sela, prav tako pa so bili prisotni tudi gasilci v okviru občine in gasilske zveze Gornji Petrovci.

Po predaji raporta in himne je sledil pozdravni nagovor predsednika PGD Gornji Petrovci Aleksandra Bagara, nato pa še prebiranje kronike o delovanju društva. Zatem so organizatorji na oder povabili slavnostnega govornika, gospoda Ernesta Eoryja, častnega predsednika Gasilske zveze Slovenije. Po njegovem govoru sta vse zbrane pozdravila tudi župan Občine Gornji Petrovci Franc Šlihthuber in predsednik Gasilske zveze Johann Lacco, v krajšem kulturnem programu pa so se predstavili člani domačih društev, in sicer folklorna skupina Goričko ter pevci in godci turističnega društva Vrtanek.

V zaključnem delu svečane prireditve so podelili tudi priznanja Gasilske zveze Gornji Petrovci, ki sta jih podelila predsednik GZ Johann Lacco in poveljnik Robert Bobič. Priznanja gasilske zveze 3. stopnje sta prejela Simon in Gregor Grah, priznanja gasilske zveze 2. stopnje so prejeli Denis Gomboc, Danijel Grah, Drago Kisilak ml., Robert Korošec, Dominik Kučan in Mitja Pondelek, priznanja gasilske zveze 1. stopnje pa so prejeli Monika Kovačec Žido, Jana Lazar, Alenka Perš, Suzana Pondelek in Jože Vogrinčič ml. Zatem so podelili tudi priznanja Gasilske zveze Slovenije, ki sta jih podeljevala Ernes Eory in Maks Lešnik, član upravnega odbora GZ Slovenije. Gasilsko odlikovanje GZ Slovenije 3. stopnje je prejel Johann Lacco, gasilska odlikovanja GZ Slovenije 2. stopnje so prejeli Simon Perš, Franc Luco, Ernest Lepoša, Robert Kučan, Drago Kisilak, Franc Gašpar, Zoltan Belec, Milan Smodiš, Aleksander Šebjanič in Štefan Žiško, gasilska odlikovanja GZ Slovenije 1. stopnje pa so prejeli Tivadar Kovačec, Aleksander Pondelek, Alojz Grah in Vlado Kardoš. Odlikovanje GZ Slovenije za posebne zasluge v gasilstvu pa je prejel predsednik PGD Gornji Petrovci Aleksander Bagar. Po podelitvi priznanj in odlikovanj je sledil še odhod praporjev in tako se je končal kulturni del svečane prireditve, sledila pa je zabava pod šotorom s skupino Blue Planet, kjer ni manjkalo jedače in pijače.

no images were found

 

 

Foto: Tanja Černi