| Avtor:

Adventna razstava društva Ščipek

PUCONCI – Društvo Ščipek je v nedeljo, 25. novembra, v kulturni dvorani v Puconcih pripravilo tradicionalno adventno razstavo.

Adventna razstava Scipek (9)Na razstavi so bili razstavljeni adventni venčki in adventni aranžmaji iz naravnih materialov, božični okraski iz koruznega ličja in kvačkani ter heklani prtički z adventno tematiko. Člani društva Ščipek iz Puconcev so adventno razstavo pripravili četrto leto zapored.

Društvo Ščipek je bilo ustanovljeno oktobra 2014 in šteje 25 članov in članic. »Na delavnicah se srečujemo enkrat tedensko, in sicer ob ponedeljkih, kjer ustvarjamo aktualne stvari. Trenutno ustvarjamo adventne stvari, za Veliko noč potem ustvarjamo velikonočne stvari …,« je povedala Irena, ena izmed članic društva Ščipek.

Adventna razstava Scipek (4)Čez leto pripravijo poleg adventne razstave še velikonočno razstavo, razstavo za Valentinovo, Materinski dan in Dan žena. Od kod jim ideje za ustvarjanje? »Mi smo samouki in se učimo same ter ena drugo izpopolnjujemo. Dobiš idejo in delaš. Posebnost je, da izdelujemo izdelke iz naravnih materialov kot so: mahovi, listje, razne peške, koščice, orehi storži, žiri, želodi, koruzno ličje … pač vse, do česar pridemo,« je pojasnila Cvetka Sever, predsednica društva Ščipek. Dodala je, da se udeležujejo tudi kmečke tržnice v Puconcih, Jožefovih dnevov na Cankovi, sejma nevladnih organizacij v Murski Soboti in sodelujejo z društvi iz Prosenjakovcev, Domanjševcev, Ruš, Velenja in Črne na Koroškem.

no images were found