| Avtor:

»Bababal« v Tešanovcih

TEŠANOVCI – Člani Kulturno-turističnega društva »Mali rijtar« iz Tešanovcev so pripravili v soboto, 9. marca, že tradicionalno prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu, ki je bila v dvorani vaško-gasilskega doma.

Prireditev, ki so jo organizatorji poimenovali »Bababal«, je letos bila že trinajstič po vrsti. Posvečena je vsem ženam, dekletom in mamam, saj tako hkrati proslavijo dan žena in materinski dan.

»Bababal« v Tešanovcih Organizatorji so za obiskovalce, ki jih je bilo letos zaradi številnih prireditev v okoliških krajih nekoliko manj, pripravili pester kulturni program. Kot prva se je predstavila domača folklorna skupina, ki je tudi za letošnjo prireditev odplesala nov splet ljudskih plesov. Za njimi so se predstavili otroci z deklamacijami, Ajša, Nikola, Ema, Sara in Patricija. Po nastopu najmlajših je sledil nastop Ženskega pevskega zbora Marjetice iz Društva upokojencev Moravske Toplice, nato pa še nastop pevcev in godcev ljudskih pesmi Zgrablenci na kvadrat iz Kulturno-umetniškega društva Budinci. Kot zadnji so nastopili člani folklorne skupine iz Gornjih Petrovcev.

Po končanem uradnem delu je sledila pogostitev, vse zbrane pa je z dobro glasbo še naprej zabaval Stanko Tivadar. Pripravljen je bil tudi bogat srečelov.

Organizatorji upajo, da jih bo druženje ob »Bababalu« oziroma prireditvi ob dnevu žena povezovalo še v naslednjih letih, kar jim bo, ob tako pestrem kulturnem programu, zagotovo uspevalo.

Foto: Denis Pocak 

no images were found