| Avtor:

Blagoslovitev konj v Beznovcih

BEZNOVCI – Turistično društvo VRTNICA je v četrtek, 26. decembra, v Beznovcih pred kapelo svetega Florjana že desetič organiziralo blagoslovitev konj. Blagoslovitve se je udeležilo 20 konjerejcev.

blagoslovitev-konj-25Deseto leto zapored je v Beznovcih potekala prireditev blagoslovitev konj. Pobudnik prireditve je Franc Vučak iz Beznovcev. Letos se je blagoslovitve udeležilo 20 konjerejcev. Blagoslovil jih je cankovski župnik Ivan Kranjec. Prireditve so se udeležili puconski župan Ludvik Novak, cankovski župan Drago Vogrinčič in župan občine Grad Daniel Kalamar, ki so spregovorili nekaj besed.

Navzoče je nagovorila predsednica TD VRTNICA Tanja Marič, kulturni program pa so popestrile domače pevke, ki so zapele dve pesmi in otroci iz domače vasi s svojimi pesmimi in deklamacijami. Na harmoniko pa je zaigral Nejc Bagari.

Obisk Dedka Mraza

Vsi konjerjeci so dobili priznanje za sodelovanje, na koncu pa je otroke obiskal še Dedek Mraz, ki je otroke tudi obdaril. Obiskovalci so se lahko okrepčali z langašem in  s kuhanim vinom.

Foto: Maja Mörec

no images were found