| Avtor:

Boštjan Maček – Pomurec leta 2012

Radio Murski val in tedenski časopis Vestnik sta že dvaindvajsetič zapored razglasila Pomurko in Pomurca leta. Največ glasov so glasovalci namenili farmacevtki Polonci Fiala in strelcu Boštjanu Mačku.

Gorički olimpijec Boštjan Maček iz Bodoncev, se je kot prvi udeleženec olimpijskih iger z Goričkega izkazal z odličnim streljanjem v Londonu. Za veliki finale mu je zmanjkal le en zadeti golob. Kljub temu je zasedel odlično sedmo mesto. Z izjemnim rezultatom je presegel tudi lastna pričakovanja. Domov se je vrnil zadovoljen, v Bodoncih na domačem dvorišču pa je doživel izjemen sprejem z ognjemetom. Je eden najboljših slovenskih strelcev, ki je tudi aktualni posamični in ekipni državni prvak v streljanju na glinaste golobe. Boštjan že cilja na prihodnje olimpijske igre, ki bodo čez štiri leta v Riu.

»Pred samim izborom Pomurke in Pomurca leta nisem imel preveč upanja, da bom izbran za Pomurca leta 2012. Lani sem bil drugi Pomurec. Zelo težko je osvojiti ta naslov, ko si že enkrat pod vrhom. Ko se je glasovanje začelo, sem iz dneva v dan imel vse več upanja, da mi pa vendarle lahko uspe. Moram se res zahvaliti vsem, ki so glasovali zame, posebej pa mojim sokrajanom, ki so v veliki meri pripomogli k moji zmagi na izboru za Pomurca leta,« pravi Boštjan Maček.

In kakšni so občutki?

»Občutki so res prijetni. Po lanskem naslovu, ko sem postal Športnik Pomurja, sem zdaj dočakal še naslov Pomurca leta 2012. Res ne vem, kaj bo naslednji izziv, kajti dosegel sem skoraj vse, kar si lahko želiš kot športnik,« opisuje Pomurec leta 2012 Boštjan Maček. Dodaja, da mu ta naziv veliko pomeni, in da se mu ves ta trud, ki ga vlaga v strelstvo, iz leta v leto obrestuje. Maček pravi, da so ti nazivi dodaten elan za nadaljnje delo v tem športu.

Foto: Natalija Juhnov