| Avtor:

Boštjan Maček – Pomurec meseca avgusta

Boštjan Maček, gorički olimpijec iz Bodonec, ki se je kot prvi udeleženec olimpijskih iger z Goričkega izkazal z odličnim streljanjem v Londonu, ko je za las zgrešil finale, je postal Pomurec meseca avgusta.  

Strelcu na glinaste golobe je za veliki finale zmanjkal le en zadeti golob. Kljub temu je v Londonu zasedel odlično sedmo mesto. Z izjemnim rezultatom je presegel tudi lastna pričakovanja. Za Pomurca meseca je bil že večkrat izbran, lansko leto je na izboru za Pomurca leta zasedel drugo mesto. »To mi veliko pomeni. Vidim, da me ljudje podpirajo pri mojem športu in spremljajo moje uspehe,« je ob tem, da je postal Pomurec meseca avgusta, povedal Boštjan Maček.

S sprejemi doživlja sanje vsakega športnika

Dokaz, da ga ljudje res spremljajo pri njegovem športu in njegovih uspehih, so številni sprejemi, ki so jih mu pripravili domačini. Zadnji sprejem je bil, ko se je vračal na svoj dom z olimpijskih iger v Londonu. In kakšen je bil sprejem? »Bil je fantastičen. To so sanje vsakega športnika in te sanje doživljam tudi jaz s temi sprejemi. Res se moram zahvaliti vsem, ki so prišli na moj sprejem in pomagali okrog sprejema. Čeprav je bila ura pozna, smo se lepo zabavali v pozno jutro,« se Maček navdušeno spominja sprejema domačinov.

Na sprejem ni pomislil  

»Sprejema nisem pričakoval. Če bi bila medalja, potem že. Ko smo se peljali proti domu sem opazil, da sta žena in sestra nervozni, ampak na sprejem nisem pomislil. Potem pa malo pred domačo hišo – ognjemet! Tedaj sem vedel, da me čaka sprejem. V dvorišču pa šok! Toliko ljudi ob tako pozni uri, kaj bi še bilo, če bi bilo to podnevi,« dodaja Boštjan.

Tekmovanja?

Boštjan Maček je dobil povabilo za finale svetovnega pokala, ki bo potekal na Pragerskem od 22. septembra do 23. septembra. »Če bom nastopil, še ne morem točno povedati, ker imam težave z desno roko. Zdaj čakam na zdravniško mnenje glede poškodbe. Od olimpijskih iger niti nisem veliko treniral, tako, da bom še videl. Želim si nastopiti, ampak zdravje je na prvem mestu,« pojasnjuje gorički olimpijec.

Po olimpijskih igrah se kar vrstijo tudi povabila na tekme za veliko nagrado. Tekme za veliko nagrado ali grand prix tekmovanja imenujemo tekme, ki so nagrajene s praktičnimi, v večini pa z denarnimi nagradami. Najbolj znane in dobro nagrajene so tekme v Italiji, tekme pa imajo tudi druge države po Evropi. Boštjan pravi, da so te tekme izredno dobro obiskane, konkurenca na nekaterih takih tekmah je močnejša, kot pa na kakem drugem prvenstvu.

»Do sedaj sem že tekmoval na eni izmed takih tekem, in sicer na Madžarskem, kjer sem dosegel 2. mesto,« je povedal Boštjan Maček. Pravi, da je to bila tudi zadnja tekma letos, če z desno roko ne bo nič boljše. Eden najboljših slovenskih strelcev, ki je tudi aktualni posamični in ekipni državni prvak v streljanju na glinaste golobe, upa, da bo dobro okreval, saj ga v naslednjih štirih letih čaka nov izziv – to so olimpijske igre Rio 2016.