| Avtor:

Češnjev tiramisu

Sestavine:

1 kg češenj (svežih ali vloženih)

80 g rjavega sladkorja

1 zavitek vaniljevega sladkorja

1–2 zavoja otroških piškotov (odvisno od velikosti piškotov)

1 kanček češnjevega likerja

čokoladne mrvice (za dekoracijo)

Za maskarponejevo kremo:

5 jajc

500 g maskarponeja

50 g sladkorja

Priprava:

Češnje operite in izkoščičite. Skupaj s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in češnjevim likerjem jih dajte v lonec, segrejte in kuhajte približno 5 do 10 minut, da češnje izločijo sok. Posodo postavite na stran, sok pa precedite in mu dodajte češnjev liker.

Ločite beljake in rumenjake. Rumenjake zmešajte z maskarponejem in sladkorjem. Beljak stepite v sneg in vmešajte v maskarponejevo maso. Vsak piškot pomočite v češnjev sok in jih položite na dno pekača. Del češenj porazdelite po piškotih in premažite z maskarponejevo kremo. Nato položite še eno plast piškotov in postopek ponavljajte, dokler ne napolnite pekača. Vrhnjo plast premažite z maskarponejevo kremo. Tiramisu postavite za vsaj dve uri v hladilnik. Ohlajenega posipajte s čokoladnimi mrvicami.

Foto: J. V.

cesnjev tiramisu1

    cesnjev tiramisu