| Avtor:

Članice DKŽ Klas Bodonci letos naredile že 250 pisanic, 100 jih bo še skritih v travi, ki jih bodo morali poiskati otroci

BODONCI – Društvo kmečkih žena Klas Bodonci je v sodelovanju z evangeličansko cerkveno občino Bodonci v Evangeličanskem domu v Bodoncih že trinajsto leto zapored pripravilo tradicionalno velikonočno razstavo.

Razstavo pripravijo vsako leto, ki se začneRastava (1) na cvetno nedeljo in konča na velikonočni ponedeljek. Na razstavi so razstavljene pisanice, ki so izdelane na različne načine – »lükove«, pisane z voskom, praskane, letos pa so jih članice DKŽ Klas Bodonci delale na nov način, in sicer oblepljene s krep papirjem in s perlicami. Poleg pisanice so na razstavi razni vezeni in kvačkani prtički, rožice, kvačkani in zajčki iz ličja, babuške, izdelki iz koruze in koruznega ličja, rože, zajčki in različni velikonočni aranžmaji.

Ob ponedeljkih se dobivajo na delavnicah

V društvu je 55 članic, ki se dobivajo na delavnicah in izdelujejo ročne izdelke. »S članicami se dobivamo ob ponedeljkih od devetih do enajstih, kjer izdelujemo razne izdelke, nekaj pa vsakRastava (2)a izdela tudi doma. Letos smo naredile že okrog 250 pisanic, še 100 jih pa bomo naredile za otroke, ki bodo potem skrite v travi okoli evangeličanske cerkve v Bodoncih, da jih bodo potem otroci poiskali in odnesli domov,« pojasnjuje predsednica DKŽ Klas Bodonci Jožica Vlaj. Članice DKŽ Klas Bodonci obiskovalce razstave pogostijo z domačimi dobrotami, velikonočnim pecivom in pijačo. Razstava je bila že na cvetno nedeljo množično obiskana, ogled razstave pa je možen še od 30. marca do 2. aprila med 10. in 14. uro.

Foto: S.S.

no images were found