| Avtor:

Čokoladna pita

 

TESTO:
60 dag moke
15 dag sladkorja
2 jajci (cela jajca)
1 dcl kisle smetane
5 dag masti
1 pecilni

Vse sestavine premešamo in zgnetemo v testo. Testo nato razdelimo na 5 enakih delov. Vsak del zelo natanko razvaljamo in damo peč. Dobimo 5 pečenih plošč.

 

KREMA:
1 l mleka
40 dag sladkorja
2 vanilija
6 žlic moke
8 dag kakava
1 margarina

0,7 l mleka damo kuhat in ko zavre dodamo sladkor, vanili in kakav. Redno mešamo. K šestim žlicam moke dodamo 0,3 l mrzlega mleka in primešamo k preostali kremi.
K  vroči kremi, na koncu dodamo 1 margarino in še vročo kremo namažemo med plate in pustimo čez noč, da se testo napije.

 

Foto: Tamara M.