| Avtor:

Dan odprtih vrat na Koreniki

Na eko-socialni kmetiji Korenika v Šalovcih so minulo soboto pripravili poseben dogodek, ki so ga zastavili kot dan odprtih vrat. S celodnevnim dogajanjem so želeli ljudem prikazati vse, kar so v preteklem letu dosegli, tudi s pomočjo skladov EU.

 

Korenika (3)Na dogodku, ki je potekal v okviru kampanje EU projekt, moj projekt 2016, so s celodnevnim dogajanjem predstavili del življenja in dela na kmetiji Korenika. Povabili so tudi vrsto različnih izdelovalcev tradicionalnih obrti in rokodelcev, ki so med drugim prikazali izdelovanje izdelkov iz naravnih materialov, na eni izmed delavnic pa so se obiskovalci lahko poizkusili v peki pirinih rogljičkov. Zeliščar Lovro Vehovar je vse navdušence nad zelišči popeljal po zeliščem vrtu, tam jih je tudi seznanil o tem, kako urejati zeliščni vrt in kako pravilno uporabljati in predelovati zelišča. Posebno pozornost so ob dnevu odprtih vrat namenili najmlajšim obiskovalcem, saj so lahko pod strokovnim vodenjem Ljubke Šlatau spoznavali živali, ki jih imajo na Koreniki.

Med celodnevnim dogajanjem so se v kulturnem programu predstavila tudi posamezna kulturna društva, ki so popestrila dogajanje s petjem in plesom, v večernih urah pa je za vse, željne glasbe, s koncertom poskrbela skupina Ethnotrip, ki je znana po tem, da se navdušuje nad glasbo ljudskega izročila.

no images were found