Objavljeno: pon, apr 15th, 2013

Danes objavljen seznam davčnih neplačnikov

Ljubljana — Davčni in carinski urad sta danes dopoldan objavila seznam davčnih zavezancev z zapadlimi neplačanimi davčnimi obveznostmi, ki na 25. dan v mesecu pred mesecem objave presegajo 5.000 EUR in so starejše od 90 dni. Namen je zmanjšati problem neplačevanja javnih dajatev.

Davčni urad Murska Sobota, vir: kraji.eu.

Davčna uprava RS navaja, da je “pravna podlaga za objavo seznama v 20. členu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem postopku,” k temu pa še dodajajo, da je “po navodilih Informacijskega pooblaščenca seznam neplačnikov oblikovan v jpg formatu, ki onemogoča indeksiranje podatkov. Seznam, ki vsebuje osebne podatke o neplačnikih – fizičnih osebah in dejanskih lastnikih pravnih oseb, je sestavljen iz večjega števila datotek, na katerih je objavljenih največ 50 dolžnikov.”

Javna objava omogoča vsem ljudem, ne glede na to, če so državljani Republike Slovenije ali ne, dostop do seznamov, ki so urejeni po abecednem vrstnem redu. V kolikor vas zanima, če so se na seznamu znašli tudi davčni dolžniki iz Goričkega, boste iskanje opravili tukaj.

 

Polls

Koliko časa namenite telesnim aktivnostim?

View Results

Loading ... Loading ...
apr
9
čet
Razstava ročnih del
apr 9 @ 14:00 – maj 31 @ 15:00
Društvo  upokojencev Puconci  vabi na   OTVORITEV RAZSTAVE ROČNIH DEL       v četrtek, 9. aprila 2015 ob 14. uri v prostoih občinske zgradbe v Puconcih. Na razstavi bodo predstavljeni izdelki članic, ki so jih ustvarjale v dolgih[...]
apr
26
ned
OTVORITEV “AVTO-MOTO SEZONE” Z B...
apr 26 @ 10:00 – 23:45
Motoklub Veterani Murska Sobota, Evangeličanska cerkvena občina Bodonci in Okrepčevalnica “Na jasi” Bodonci vabijo na OTVORITEV “AVTO-MOTO SEZONE” Z BLAGOSLOVOM VOZNIKOV, v nedeljo, 26. aprila 2015, ob 10.00 uri, v evangeličansko cerkev v Bodoncih. Bogoslužnemu in[...]

Prikaži koledar

Zanimiva misel

Biti ljubljen pomeni več, kot biti bogat, ker pomeni biti srečen!

TillerHuda šala

VPRAŠANJE

V šoli pri pouku matematike učiteljica vpraša Janezeka: Janezek, na veji sedijo tri vrane, lovec eno ustreli, koliko jih še ostane na veji?
Nobebna učiteljica. Ustreljena pade ostali dve pa odletita.
Janezek narobe. Dve še sedita, ampak mi je všeč tvoj način razmišljanja.
Janezek je nekaj časa tiho, nato pa dvigne roko:
Učiteljica sedaj bi pa jaz vas nekaj vprašal!
No Janezek pa vprašaj!
Takole, po cesti hodijo tri ženske in v roki držijo sladoled. Prva ga grizlja, druga ga sesa, tretja pa ga liže. Kaj mislite katera od the treh je poročena??
Učiteljica zardi in je malo v zadregi, nato pa le odgovori: Janezek mislim da tista, ki ga sesa!
Učiteljica narobe!!
Tista je poročena ki ima na roki poročni prstan, ampak mi je pa všeč vaš način razmišljanja.