| Avtor:

Den meštrov v Križevcih

KRIŽEVCI – Goričko drüjštvo za lepše vütro, Javno zavod Krajinski park Goričko in Občina Gornji Petrovci so v nedeljo, 1. septembra, pripravili že tradicionalno osmo prireditev Den meštrov, na kateri so se zbrali izdelovalci izdelkov domače obrti z Goričkega.

den-mestrov-7Rokodelci so se tudi letos zbrali v zgodnjih popoldanskih urah, vendar na drugi lokaciji kot po navadi. Tokrat so svoje razstavno-prodajne stojnice, na katerih so predstavljali svoje dejavnosti, postavili ob nogometnem igrišču v Križevcih. Na sejemski prireditvi se je tokrat predstavilo sedemnajst rokodelcev.

Med sejemsko prireditvijo pa je potekal tudi kulturni program, v katerem so nastopili Ljudski pevci in godci TD Vrtanek Gornji Petrovci ter člani KUD Petőfi Sándor Domanjševci, ki so se predstavili v dveh delih, in sicer z ljudskimi pesmimi in plesi, zaigrali pa so tudi citrarji.

Na letošnjem Dnevu meštrov pa je posebna komisija podelila tudi priznanje za najboljše »ogračeke« na Goričkem. Priznanje za prve tri ogračeke so prejele Zdenka Gumilar iz Moščancev, Edita Časar iz Kruplivnika in Marta Horvat iz Moščancev. Hkrati je ob sejemski prireditvi potekal tudi krajši pohod »Raziskujmo Križevce«, na katerega se je kljub močnemu nalivu podalo nekaj nadobudnih pohodnikov.

Foto: D. N.

 

no images were found