| Avtor:

Dnevno-nočni malonogometni turnir v Stanjevcih

STANJEVCI –  V športnem centru Stanjevci je v soboto, 14. julija, od 14. ure naprej, potekal dnevno-nočni malonogometni turnir. Organizatorji so se na turnir dobro pripravili, poskrbeli so tako za jedačo kot pijačo, prav tako pa je po predvidevanjih potekalo tudi tekmovanje. Vse to je botrovalo dobri obiskanosti turnirja.

Na turnir se je tako prijavilo 18 ekip, kar je pomenilo, da bo odigranih 32 tekem. Način igranja na turnirju je bil 6+1, posamezna ekipa pa je lahko prijavila največ 12 igralcev. V predtekmovanju so tekme trajale sedemnajst minut, za četrtfinale, polfinale in finale pa je bilo predvideno, da bodo ekipe igrale dvakrat po deset minut. Vendar pa zaradi premočnega dežja polfinalna in finalna tekma nista bili odigrani, tretjo najboljšo ekipo na turnirju so dobili po streljanju enajstmetrovk.

Tri najboljše ekipe na turnirju so bile ŠD Sveti Jurij, Studio 55 Maribor in Borejci. Vsaka izmed teh ekip je prejela 260 evrov denarne nagrade, čeprav je bilo prvotno mišljeno, da bodo zmagovalci prejeli 45 odstotkov denarne nagrade, ki v celoti znaša 80 odstotkov od skupne prijavnine, drugouvrščeni bi prejeli 25 odstotkov in tretjeuvrščeni 15 odstotkov. Ravno zaradi odpovedi polfinalne in finalne tekme so tri najboljše ekipe žrebale pokale za prva tri mesta.

Kljub slabemu vremenu pa se je zvečer šotor napolnil z obiskovalci, ki so se lahko pozno v noč zabavali ob zvokih skupine Blue Planet.

no images were found

Foto: Damjana Nemeš