| Avtor:

“Dober dan” zaključil gledališki abonma

ŠALAMENCI – Zveza turističnih društev občine Puconci je v petek, 10. februarja, v vaško-gasilskem domu Šalamenci organizirala predstavo z naslovom Dober dan, ki jo je zaigrala dramska skupina Močnikovi iz Rogašovcev. Dober dan je komedija, katere avtor je Franc Plut. Ta predstava je bila zadnja v sklopu letošnjega gledališkega abonmaja Zveze turističnih društev občine Puconci.

Zadnja predstava v sklopu letošnjega gledališkega abonmaja Zveze turističnih društev občine Puconci je bila organizirana v petek, 10. februarja, v vaško-gasilskem domu Šalamenci. Igro, z naslovom Dober dan, so odigrali Močnikovi iz Rogaševcev. Avtor teksta za igro je Franc Plut iz Novega mesta, ki je prav tako avtor teksta igre Policijska postaja. Po odigrani komediji so publiko navdušili in nasmejali še s krajšim skečem, ki je prikazoval pripetljaje v trgovini.

Igra Dober dan govori o družini, ki živi v bloku in katero sestavljajo oče Drejči, mati Ana, sin Luka in snaha Tina. Tast vsako jutro nagaja snahi, ker ji vedno zasede kopalnico. Luka je mamin in očetov sinček, ki si ne upa udariti po mizi in pokazati, kdo je kdo pri hiši. Tu je še soseda Alenka, ki ve za vse, kar se dogaja v bloku in prenaša novice sem in tja. Potem pa je še poštar Srečko, katerega vse tri ženske rade vidijo. Njemu njihova pozornost seveda paše in na koncu se izkaže,da je oče snahinega otroka.

O Močnikovih

»Ime se je prijelo iz prve igre, ko smo v tekstu imeli, da je ženska morala doma vedno za večerjo kuhati močnik. Iz tistega smo naredili vedno štos in potem smo nekako sami začeli govoriti da smo Močnikovi,« je povedal eden izmed igralcev Matej Mertük.

Dramska skupina Močnikovi je začela delovati aprila leta 2000. Vodja skupine je Metka Recek. Trenutno šteje dramska skupina 11 članov. Sodelujejo z več dramskimi skupinami, in sicer s skupino Andraž nad Polzelo, Sveta Trojica, Števanovci in Budinci. Prej pa so sodelovali tudi s Tišino in Rožiko.

Gostujejo po številnih krajih: Cankova, Tišina, Bogojina, Puconci, Trdkova, Kuzma, Kruplivnik, Bodonci, Gornji Petrovci, Sebeborci, Šalamenci … Sodelovali so tudi na reviji v Murski Soboti in Andraž nad Polzelo. Z igro Policijska postaja pa so nastopili tudi na policijski šoli v Ljubljani.

V teh letih delovanja so imeli okrog 250 nastopov. Z odzivi publike so vedno zadovoljni. Skupina je v teh letih delovanja dobila kulturno priznanje občine Rogašovci. Dva člana pa sta dobila priznanje Javnega sklada za ljubiteljske dejavnosti, in sicer Anton Nemec za najboljšo stransko vlogo, Lidija Ficko pa za najboljšo žensko vlogo.

no images were found