| Avtor:

Dobrodelni družinski piknik v Murski Soboti

Mestna občina Murska Sobota, Društvo Modriš PKM in MIKK Murska Sobota so v soboto, 4. junija, pripravili družinski piknik z dobrodelnim dogodkom »Od NAS. Za VAS«.

 

Piknik (7)Tudi letošnji piknik je bil, kot že vrsto let, v murskosoboškem parku, dogajanja pa so bila porazdeljena na desetih različnih lokacijah. Vendar pa je v primerjavi s preteklimi leti letošnji piknik nekoliko drugačen, saj so pri organizaciji sodelovale tudi članice Društva MODRIŠ PKM, ki deluje dobra dva meseca. Idejo o razširitvi piknika in pridihu note dobrodelnosti so dekleta iz društva snovala že nekaj mesecev, do realizacije je prišlo ravno na današnjem dogodku.

V povezavi s pomurskimi Centri za socialno delo so se namreč organizatorji dogovorili za pomoč družinam v stiski, njim bodo tudi namenjena vsa sredstva, zbrana s prostovoljnimi prispevki na celodnevnem dogajanju. Letošnji piknik pa je drugačen tudi zato, ker so se ga, ravno zaradi dobrodelnosti, udeležile številne organizacije, ki so pripravile vrsto aktivnosti, hkrati s tem pa promovirala tudi svoje delovanje in svoje aktivnosti. Potekala so številna predavanja, in sicer v MIKK-u ter v Hiši sadeži družbe, preostale aktivnosti pa so potekale na prostem, v parku. Pri Trubarjevem drevoredu je bila tudi tržnica, na kateri so svoje izdelke predstavljali in prodajali člani različnih organizacij, med temi so bili tudi Sonček, Hiša sadeži družbe, Društvo za zaščito živali Pomurja, Unika nakit, PUPPA design in preostali.

Piknik (3)Na glavnem odru v parku je skozi cel dan potekalo otroško rajanje, na katerem so se predstavljale osnovne šole in vrtci, v pozni popoldanskih urah pa so se pričeli koncerti. Kot prva je nastopila Tina Vrdjuka, sledil je nastop Dua Ponte, kot zadnja pa sta vse zbrane z nastopom navdušila Severa in Gal Gjurin.

Organizatorji si prizadevajo, da bi se ideja o tovrstni izvedbi piknika ohranjala, morda celo nadgradila in razširila.

no images were found