| Avtor:

Dobrodelni koncert Gibonnija v Bodoncih

BODONCI – Evangeličanska cerkvena občina Bodonci je v nedeljo, 27. avgusta, na igrišču Podružnične Osnovne šole Bodonci organizirala dobrodelni koncert enega najuspešnejših hrvaških kantavtorjev in svetovno priznanega glasbenika Gibonnija. Ker je organizatorjem v nedeljo zagodlo vreme, so morali koncert prekiniti.

Gibonni v Bodoncih (2)V nedeljo so kot predskupina nastopili mladinski ansambel ECO Bodonci in skupina Blue Planet. Ker je v nedeljo koncert prekinilo slabo vreme, je koncert ponovno potekal v ponedeljek, 28. avgusta, pod šotorom pred vaško-gasilskim domom v Bodoncih. Ponedeljkov koncert Gibonnija je ponovno privabil množico ljudi, kajti šotor pred vaško-gasilskim domom v Bodoncih, je pokal po šivih. V ponedeljek je bil vstop prost, organizatorji ocenjujejo, da se je v ponedeljek udeležilo koncerta okoli 1000 ljudi. Prodanih je bilo 1273 vstopnic, za obnovo cerkve v Bodoncih pa je bilo skupaj zbranih 4100 evrov.

Kako so se lotili tega projekta?

Gibonni v Bodoncih (9)»Priprave so bile dolgotrajne. Vse je potekalo na volunterski ravni. Tak koncert je za naše okolje velik zalogaj. Sodelovalo je 90 prostovoljcev. Iskrena hvala vsem in vsakomur! Žal mi je, da nam jo je tako hudo zagodlo vreme. Težko mi je bilo pri srcu za vse obiskovalce, željne velikega spektakla, pa za vse prostovoljce, ki so se izjemno potrudili,« je povedal Simon Sever, evangeličanski duhovnik v Bodoncih. Simon Sever pravi, da je bil ravno Gibonni tisti, ki je predlagal, da se koncert ponovi v ponedeljek ob 18. uri. »Velika hvala članom PGD Bodonci, ki so priskočili na pomoč in pomagali, da je koncert lahko bil izpeljan. Potrebno je bilo veliko dobre volje in tudi improvizacije … vse se je odvijalo hitro,« pojasnjuje Sever, vsem obiskovalcem pa se zahvaljuje za obisk, razumevanje, podporo in dobre želje. Kakšni so načrti za naslednji koncert? »Že zdaj smo naročili dobro vreme, izvajalec pa bo zopet vrhunski,« dodaja bodonski duhovnik.

Foto: D.N., V.V.

no images were found