| Avtor:

Dobrodelni koncert klape Maslina

BODONCI – Evangeličanska cerkvena občina Bodonci je v nedeljo, 30. avgusta, pod šotorjem na igrišču podružnične Osnovne šole Bodonci organizirala dobrodelni koncert klape Maslina. Zbranih je bilo 4000 evrov.

Klapa Maslina Bodonci (8)Na bodonskem bregu je minulo nedeljo bilo pravo dalmatinsko vzdušje. Koncertu ene najbolj znanih dalmatinskih klap – klapa Maslina, ki je s svojim bogatim repertoarjem izjemno priljubljena tudi v Sloveniji, je služilo tudi pravo dalmatinsko vreme. Najprej je kot predskupina nastopil mladinski cerkveni ansambel, ki ga vodi Damjan Kuzma.

»Namen nedeljskega koncerta je bil prisluhniti obema odličnima skupinama – mladinskemu cerkvenemu ansamblu in klapi Maslina, z njimi zapeti, se poveseliti, srečati in hkrati biti tudi dobrodelen,« je pojasnil evangeličanski duhovnik v Bodoncih Simon Sever. Inšpektorica ECO Bodonci Zdenka Jelenovec je na koncertu povedala, da bodo zbrana sredstva namenjena za projekte v okviru praznovanja 500-letnice reformacije, ki jo bomo obhajali leta 2017. Sever pa dodaja, da bo izkupiček od nedeljskega koncerta konkretno namenjen za nabavo mobilne cerkve, ki bo last ECO Bodonci.

Na koncertu je vse zbrane najprej nagovorila inšpektorica Zdenka Jelenovec, nato pa je nastopil mladinski cerkveni ansambel, ki je poskrbel za dobro vzdušje in prijeten začetek koncerta. Zapeli in zaigrali so venček znanih skladb, kot so: I have a dream od Abbe, Jaz potrebujem več od Monroe Banda, znano pesem uspešne pevke Ditke Ne bodi kot drugi, Rdečo mašno od Čukov, Rad bi ti rekel nekaj lepega od Don Juana, Have you ever see the rain od Creedence Clearwater Revival in druge.

Klapa Maslina Bodonci (13)Legendarna šibeniška klapa Maslina pa je ogrela in navdušila občinstvo s skladbami Da te mogu pismom zvati, Oči boje lavande, Vela luka, Tamo, da putujem, Kalelarga … Proti koncu pa so zapeli še v slovenščini Slakovo pesem V dolini tihi. Za konec koncerta so nastopili še skupaj z mladinskim cerkvenim ansamblom.

Nedeljskega koncerta se je udeležilo približno 1200 obiskovalcev, zbranih pa je bilo 4000 evrov. Sever pravi, da so se odzvali ljubitelji glasbe iz vseh koncev Prekmurja in tudi dela Štajerske. »Vsi so pohvalili cerkveni band, ki deluje od januarja letos, ravno tako so bili seveda navdušeni nad klapo Maslina, ki se je v naši družbi počutila sproščeno, domače. Z obiskom smo lahko zelo zadovoljni in se iskreno zahvaljujemo vsem, ki so kakorkoli pripomogli, da je koncert uspel. Zopet smo dokazali, da več rok in več glav več zmore in več ve. Hvala res vsem farankam in faranom za sodelovanje in izvedbo,« pravi Sever. Organizacija takšnega koncerta je zagotovo določen zalogaj. Sever se s tem strinja in dodaja, da mu je v veliko veselje bilo, ko je videl mnogo zadovoljnih in nasmejanih obrazov. V prihajajočem obdobju v ECO Bodonci načrtujejo določene manjše dogodke, predvsem družabne narave – take, ki jih v našem okolju še ne poznamo.

no images were found