| Avtor:

Družaben popoldan s kresničkami in sektorske vaje Gasilske zveze Šalovci

ČEPINCI – Člani Prostovoljnega gasilskega društva Čepinci in Turističnega društva ČEP Čepinci so v soboto, 20. junija, organizirali otroški popoldan s kresničkami in sektorske vaje Gasilske zveze Šalovci na nogometnem igrišču v Čepincih.

 

Sektorske (15)Otroški popoldan s kresničkami oziroma prvotno Kresna noč, ki je letos potekala že osmič, se je začela v zgodnjih popoldanskih urah s kulturnim programom, v katerem so se predstavili malčki iz vrtca Šalovci ter učenci iz Osnovne šole Šalovci. Po kulturnem programu so potekale družabne igre in delavnice za otroke, kjer pa so lahko svoje spretnosti pokazali tudi ostali obiskovalci. Vsi so namreč dobili material za izdelavo papirnatih ladjic, ki so jih simbolično spustili po potoku Krka, saj naj bi jim to prineslo srečanje.

Ob 16. uri pa so se začele še sektorske vaje, na katerih je tekmovalo osem enot iz šestih vasi, in sicer sedem ekip članov ter ena ekipa članic, pomerili pa so se v vaji z motorno brizgalno, v vaji razvrščanja in v metu torbice v začrtan krog.

Najboljši čas so dosegli člani ekipe 2 PGD Domanjševci, drugi so bili člani ekipe 1 PGD Domanjševci, tretji pa so bili člani ekipe PGD Dolenci. Vse tri ekipe so prejele tudi praktične nagrade.

Organizatorji so poskrbeli tudi za jedačo, pijačo in gasilski Eurojackpot, vse prisotne pa je po končanih vajah zabavala glasbena skupina Cocktail.

Foto: V. G.

no images were found