| Avtor:

Družabna prireditev Čajanka pod lipo

VADARCI – Kulturno turistično društvo Lipa Vadarci je v nedeljo, 10. junija 2012, v popoldanskih urah pripravilo sedaj že tradicionalno prireditev Čajanka pod lipo. Obiskovalci so se zbrali pri vaško-gasilskem domu v Vadarcih, pod lipo, ki je simbol vasi, hkrati pa ima za vse vaščane pomembno vlogo.

Že v preteklosti so se namreč ljudje zbirali pod lipo, kjer so se ob dobri pesmi znali poveseliti. Z namenom, da bi se tradicija druženja in petja v vasi ohranila, so že sedmo leto zapored pripravili prireditev s kulturnim programom, na katerem sta se poleg pevcev in godcev predstavili še folklorna in amaterska gledališka skupina.

Na prireditvi so tako poleg ljudskih pevk in mladih upov domačega kulturno turističnega društva Lipa nastopile še ljudske pevke iz Filovcev, ljudske pevke Žlahtna kapljica iz Doline, članice in člani Kluba prleških babic iz Pristave, Pevska skupina Prekmurci, Gorički lajkoši in kulturno-umetniško društvo Budinci. S krajšim folklornim programom so se predstavili člani folklorne skupine iz Cankove, za humorja željne obiskovalce pa so poskrbele članice ŠKTD Kroške tikve iz Kroga. Poleg nastopajočih, ki so s svojim programom zabavali obiskovalce, pa so za slednje poskrbeli tudi domačini, saj so jim ob lipovem čaju ponujali še okusno pecivo. Ob prijetni glasbi, ki je sledila po kulturnem programu, se je druženje pod šotorom nadaljevalo do poznih popoldanskih ur.

Foto: Tamara M.

no images were found