| Avtor:

Državno gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta

ORMOŽ – Gasilska zveza Slovenije je v sodelovanju z GZ Ormož v soboto, 24. maja 2014, organizirala državno gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta. Na tekmovanju je sodelovalo 230 ekip. Goričke ekipe tik pod samim državnim vrhom.

drzavno-gasilsko-tekmovanje-za-memorial-matevza-haceta-2014-9Med seboj se je v Ormožu pomerilo okrog 2400 gasilk in gasilcev, in sicer 34 ekip članic A, 35 ekip članov A, 30 ekip članic B, 35 ekip članov B, 42 ekip starejših gasilk, 51 ekip starejših gasilcev in ena enota poklicnih gasilcev. Člani in članice so se med seboj pomerile v taktični mokri vaji, teoretičnem testu in vaji razvrščanja. Starejše gasilke in gasilci pa v vaji s hidrantom in vaji raznoterosti. Člani in članice so tekmovali na parkirišču podjetja Carerra Optyl, starejše gasilke in gasilci pa na ormoškem stadionu.

Ob 7.30 je bila na tekmovalnem prostoru na parkirišču podjetja Carerra Optyl otvoritvena slovesnost. Na njej so bili prisotni Jošt Jakša in Franci Petek, predsednik in poveljnik Gasilske zveze Slovenije, podpoveljnik Zvonko Glažar, Dušan Vižintin, poveljnik Podravske regije, Tonček Lisjak in mag. Dejan Jurkovič, predsednik in poveljnik GZ Ormož, Alojz Sok, župan Občine Ormož ter drugi. Dvig tekmovalne zastave so opravile članice A iz PGD Majšperk.

Zaključna slovesnost se je pričela ob 15. uri s formiranjem ešalonov posameznih regij. Zmagovalne enote pa so bile zbrane v posebnem ešalonu. Ob 15.30 uri pa se je začel uradni zaključek z razglasitvijo rezultatov.

drzavno-gasilsko-tekmovanje-za-memorial-matevza-haceta-2014-2Zbrane tekmovalke in tekmovalce in številne obiskovalce zaključne prireditve so nagovorili Alojz Sok, župan Občine Ormož, mag. Dejan Jurkovič, predsednik GZ Ormož, Jošt Jakša, predsednik Gasilske zveze Slovenije in Srečko Šestan, poveljnik CZ RS.

Peto in četrto uvrščene enote so prejele praktična darila, prve tri iz vsake kategorije pa poleg praktičnih nagrad tudi medalje in pokale. Tekmovanje je uradno zaključil Franci Petek, poveljnik Gasilske zveze Slovenije. Spust zastave pa je pripadel zmagovalni ekipi pri članih A – PGD Kebelj, nato pa je sledil še svečani mimohod vseh ešalonov.

Pomurske ekipe so se odlično odrezale, goričke ekipe tik pod državnim vrhomdrzavno-gasilsko-tekmovanje-za-memorial-matevza-haceta-2014-45

Pomurske tekmovalne enote so regijo zastopale odlično. Osvojile so odlična mesta, ki so tik pod vrhom. Stopničke so goričkim ekipam ušle za las.

ČLANICE A: PGD Sveti Jurij (4. mesto), PGD Bodonci (5. mesto), PGD Pertoča (21. mesto)

ČLANICE B: PGD Bodonci (9. mesto), PGD Markišavci (24. mesto)

ČLANI A: PGD Beznovci (6. mesto), PGD Dolnji Slaveči (24. mesto), PGD Šratovci (27. mesto)

ČLANI B: PGD Šratovci (11. mesto), PGD Dolnji Slaveči (DIS)

STAREJŠE GASILKE: PGD Lutverci (36. mesto), PGD Spodnji Ivanjci (39. mesto), PGD Turnišče (41. mesto)

STAREJŠI GASILCI: PGD Radenci-Boračeva (17. mesto), PGD Žižki (38. mesto)

 

REZULTATI (Clani A_Ormoz 2014Clani B_Ormoz 2014Clanice A_Ormoz 2014Clanice B_Ormoz 2014Starejse gasilke_Ormoz 2014, Starejsi gasilci_Ormoz 2014Poklicni A_Ormoz 2014)

STAREJŠE GASILKE:

1. PGD Polje, GZ Vodicedrzavno-gasilsko-tekmovanje-za-memorial-matevza-haceta-2014-29
2. PGD Gaberke, GZ Šaleške doline
3. PGD Dobravice, GZ Metlika

STAREJŠI GASILCI: 

1. PGD Hajdoše, OGZ Ptuj
2. PGD Ponova vas, GZ Grosuplje
3. PGD Kot-Brezje, GZ Semič

POKLICNI GASILCI A: 

1. PIGD Termoelektrarna Trbovlje

ČLANICE B:

1. PGD Dolga vas-Kočevje, GZ Kočevje
2. PGD Zreče, GZ Zreče-Vitanje
3. PGD Legen, GZ Mislinjske doline

ČLANI B: 

1. PGD Ravne na Koroškem, GZ Mežiške dolinedrzavno-gasilsko-tekmovanje-za-memorial-matevza-haceta-2014-50
2. PGD Podlipa-Smrečje, GZ Vrhnika
3. PIGD Krka, GZ Novo mesto

ČLANICE A:

1. PGD Majšperk, GZ Majšperk
2. PGD Dolič-Šentflorjan, GZ Mislinjske doline
3. PGD Hlebce, GZ Radovljica

ČLANI A:

1. PGD Kebelj, GZ Slovenska Bistrica
2. PGD Lokvica, GZ Metlika
3. PGD Libeliče, GZ Dravograd

Foto: J. V., P. H., V. V.

no images were found