| Avtor:

Državno mladinsko gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta

ORMOŽ – Gasilska zveza Slovenije je v sodelovanju z GZ Ormož v soboto, 17. maja 2014, organizirala državno mladinsko gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta. Na tekmovanju je sodelovalo 192 ekip oziroma 2000 mladih.

drzavno-mladinsko-tekmovanje-ormoz-2014-5Tekmovalo je 51 ekip pionirjev, 46 ekip pionirk, 48 ekip mladincev in 47 ekip mladink. Pionirji in pionirke so se med seboj pomerili v vaji z vedrovko, štafeti s prenosom vode in v vaji razvrščanja. Mladinci in mladinke pa v mokri vaji s hidrantom, vaji razvrščanja in teoretičnem testu.

Ob 7.30 uri je na tekmovalnem prostoru parkirišča podjetja Carerra Optyl potekala otvoritvena slovesnost. Na njej so bili prisotni poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek, podpoveljnik Gasilske zveze Slovenije Zvonko Glažar, poveljnik Podravske regije Dušan Vižintin, predsednik GZ Ormož mag. Dejan Jurkovič in poveljnik GZ Ormož Tonček Lisjak, župan Občine Ormož Alojz Sok ter drugi. Dvig tekmovalne zastave so opravile mladinke iz PGD Poljčane.

Mladi so kljub deževnemu vremenu pokazali odlično znanje. Vzporedno s tekmovanjem je potekalo več spremljevalnih aktivnosti, in sicer različne animacije Mladinskega centra Ormož in ogledi Ormoža z okolico. Poskrbljeno je bilo tudi za goste, ki so si v spremstvu Jošta Jakše, predsednika Gasilske zveze Slovenije ter Francija Petka in Zvonka Glažarja, poveljnika in podpoveljnika Gasilske zveze Slovenije, najprej ogledali tekmovanje, nato pa jim je župan Alojz Sok pripravil sprejem v Grajski pristavi, kjer je potekala tudi seja Častnega odbora tekmovanja.

Zaključna slovesnost se je pričela ob 15. uri s formiranjem ešalonov posameznih regij, ob 15.30 uri pa se je začel uradni zaključek z razglasitvijo rezultatov. Za slavnostno vzdušje je poskrbel Phalni orkester Ormož. Mladi so se razvrstili v ešalonih, zmagovalne enote pa so pred tribuno zavzele posebno mesto. Zbranim so spregovorili Alojz Sok, župan Občine Ormož, mag. Dejan Jurkovič, predsednik GZ Ormož, Jošt Jakša, predsednik Gasilske zveze Slovenije in Darko But, generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje. Stanislav Božnik, predsednik komisije B, je prebral uvrstitve enot, zbrani gostje pa so prvim trem v vsaki kategoriji podelili medalje in pokale. Zadnji govornik je bil poveljnik Gasilske zveze Slovenije, spust zastave pa je pripadel mladincem PGD Drešinja vas.

drzavno-mladinsko-tekmovanje-ormoz-2014-38Kako so se odrezale ekipe iz Pomurja?

Pionirji: 14. mesto Radenci-Boračeva, 16. mesto Bodonci, 26. mesto Korovci
Pionirke: 4. mesto Dolnja Bistrica, 10. mesto Srednja Bistrica
Mladinci: 21. mesto Črenšovci, 33. mesto Bodonci, 47. mesto Rogašovci
Mladinke: 36. mesto Žižki, 45. Spodnja Ščavnica, 46. mesto Rakičan

REZULTATI: REZULTATI ORMOZ

PIONIRKE:

1. PGD Zreče, GZ Zreče-Vitanje
2. PGD Gabrje,GZ Novo mesto
3. PGD Dvor, GZ Dolomiti

PIONIRJI:
1. PGD Drešinja vas, GZ Žalec
2. PGD Zbilje, GZ Medvode
3. PGD Bevke, GZ Vrhnika

MLADINKE:
1. PGD Petrova vas, GZ Črnomelj
2. PGD Oplotnica, GZ Slovenska Bistrica
3. PGD Pijava gorica, GZ Škofljica

MLADINCI:
1. PGD Drešinja vas, GZ Žalec
2. PGD Libeliče, GZ Dravograd
3. PGD Lokvica, GZ Metlika

no images were found