| Avtor:

Državno prvenstvo v hokeju na travi 2012-2013 (mlajše selekcije)

Vse od leta 1998

drzavno-prvenstvo-v-hokeju-na-travi-2012-2013-mlajse-selekcije-6Končano je že 22. Državno prvenstvo v hokeju na travi. Zaključni turnir v sezoni 2012-13 so hokejisti odigrali v Moravski Toplicah. Turnir so otvorili najmlajši in se tako podali v boj za odličja. Selekcija U-10, iz Triglavove šole hokeja na travi se je najprej pomerila z domačini, ekipo iz Hokejskega kluba Moravske Toplice. Suverena zmaga z 3 : 1 je Triglavu prinesla želeno, saj so si tako že pred zadnjo tekmo zagotovili prvo mesto. Tako so v zadnji tekmi sezone 2012-13 proti ekipi Hokejskega kluba Lipovci, remizirali ter tako proslavili naslov Državnega Prvaka Slovenije.

Premoč Triglava se je pokazala tudi pri individualnih nagradah. Žiga Janža je bil namreč izbran za najboljšega vratarja, medtem ko je Tilen Car zadel največkrat in tako bil izbran za najboljšega strelca.

Po končanih dvobojih najmlajših so kot naslednji palice prekrižali dvanajstletniki. Prvi dvoboj so tako kot v selekciji U-10, odigrali hokejisti Triglava in Moravskih Toplic. Tokrat so slavili domačini z rezultatom 2 : 1, kar je pomenilo da je ekipa Triglava zasedla tretje mesto. Pred podelitvijo so se tako igralci Triglava tako pomerili z aktualnimi prvaki iz Lipovec. Kljub porazu pa to ne pomeni, da je ekipa v letošnji sezoni igrala slabo, saj bodo igralci v enaki sestavi tekmovali še naslednje leto, medtem ko bo tako v Lipovcih kot tudi v Moravcih prišlo do menjave generacije.

Pravi pomen končnice sezone pa smo videli pri dvobojih v selekciji U-14. Triglav se je za zmago pomeril proti hokejistom iz Lipovec. Po napetem srečanju z veliko priložnosti tako na eni kot na drugi strani, pa so štirinajstletniki Triglava potegnili krajšo. Kljub porazu pa za Triglav zlato odličje ni bilo izgubljeno. Ob zmagi nad Moravskimi Toplicami z razliko devetih zadetkov, bi tako obranili naslov državnega prvaka. Nešteto strelov, kratkih kotov ter veliko priložnosti za zadetek pa vendar vse skupaj ni bilo dovolj. Triglav je tekmo dobil z rezultatom 8 : 0. Kljub temu pa so igralci Triglava z igrišča odšli dvignjenih glav, saj so se borili do konca ter so kljub frustracijah ostali treznih glav. Gašper Frumen je bil izbran za najboljšega vratarja, pridružil pa se mu je še Tilen Car, ki je največkrat zatresel mrežo nasprotnika ter bil tako izbran za najboljšega strelca. Talent, ki prihaja iz Predanovec je tako znova dokazal, da se lahko kosa tudi z starejšimi. Anžetu Fujsu je tako dobil potencialnega naslednika, saj je tudi Tilnovo največje orožje hitrost.

drzavno-prvenstvo-v-hokeju-na-travi-2012-2013-mlajse-selekcije-10Kot zadnji so se pomerili šestnajstletniki. Kot smo že poročali je bilo že pred končnico odločeno o državnem prvaku. Z visoko zmago 10 : 2 je Triglav znova postal Državni Prvak Slovenije. Zanimivo je da, te titule Triglav s selekcijo U-16 iz rok ni izpustil že vse od leta 1998. Tudi pri individualnih nagradah so v Moravskih Toplicah ostali praznih rok, saj je bil Alan Nemec izbran za najboljšega strelca, Gašper Frumen za najboljšega vratarja ter Anže Fujs za najboljšega igralca.

Z 14. zaporednim naslovom Triglava se je tako končalo že 22. državno prvenstvo v hokeju na travi, Triglav je osvojil dva naslova državnih prvakov ter kar 7. individualnih nagradah in tako poskrbel za dobro voljo vodstva kluba.

Rezultati:

U-10

1. HK Triglav Predanovci

2. HK Moravske Toplice

3. HK Lipovci

 

Najboljši strelec: Tilen Car

Najboljši vratar: Žiga Janža

 

U-12

1. HK Lipovci

2. HK Moravske Toplice

3. HK Triglav Predanovci

 

U-14

1. HK Lipovci

2. HK Triglav Predanovci

3. HK Moravske Toplice

 

Najboljši stelec: Tilen Car

Najboljši vratar: Gašper Frumen

 

U-16

1. HK Triglav Predanovci

2. HK Moravske Toplice

 

Najboljši strelec: Alan Nemec

Najboljši igralec: Anže Fujs

Najboljši vratar: Gašper Frumen

 

Prispevek: Gregor Fujs
Foto: HK Triglav Predanovci

no images were found