| Avtor:

Dvodnevni turnir nogometa in zabave

ŠALAMENCI – V  soboto, 20. junija, in nedeljo, 21. junija, je v Šalamencih potekal dvodnevni nogometni turnir OZ KMN Puconci, ki ga je organiziral KMN Šalamenci. Na svoj račun so prišli vsi, ki imajo radi nogomet in dobro zabavo, saj sta sobotni večer popestrili skupini Atlanta in D´Kwaschen Retashy.

Turnir (5)Na turnirju je tekmovalo 24 ekip OZ KMN Puconci, ki so s tekmovanjem pričele v soboto ob 14. uri. Tekmovale so ekipe: Breze iz Brezovcev, Radovcev, Prosečke vasi, Vadarcev, Strukovcev, Izvira z Gorice, Poznanovcev, Dankovcev, Doline, Lemerja, Kuštanovcev, Košarovcev, Puževcev, Mačkovcev, Šalamencev, Zenkovcev, Vidoncev, Otovcev, Bodoncev, Beznovcev, Pečarovcev, Vaneče, Moščancev in Skakovcev. Nogometnih navdušencev in igralcev ni zmotil niti dež, ki jo je v popoldanskem času malo zagodel organizatorjem. Prvi dan tekmovanje se je tako zavlekel v večerne ure, po končanem prvem delu pa je sledila velika zabava. Za dobro voljo so poskrbeli glasbeniki iz skupine Atlanta, kot gostje večera pa so nastopili D´Kwaschen Retashy, ki so množico ljudi, zbrano v velikem šotoru, zabavali pozno v noč. Hladne pijače, dobre hrane in zabave tako ni manjkalo.

Tekmovanje se je nadaljevalo tudi v nedeljo, ki je bila vremensko bolj ugodna, kar se je videlo tudi po številčni publiki, ki je prišla spremljat nogometne dvoboje. Ob 17.30. uri je potekala tekma za tretje mesto med ekipama Vidoncev in Doline, kjer je slavila Dolina z 2 : 0. V finalu pa sta se za prvo in drugo mesto potegovali ekipi iz Vaneče in Breze iz Brezovcev. Po izvajanju devet-metrovk je slavila ekipa Breze s 3 : 1, ki je tako prevzela naziv zmagovalcev turnirja.

Prav tako pa so se na turnirju pomerili tudi veterani Prosečke vasi, Izvira z Gorice, Breze, Šalamencev, Vidoncev in Bodoncev. Tretje mesto je na koncu tekmovanja pripadalo veteranom iz Prosečke vasi, ki so premagali ekipo Bodoncev s 3:1. V finalu pa sta se pomerili ekipi Vidoncev in Breze, kjer je slabila ekipa Breze s 5 : 4 po devet-metrovkah.Turnir (3)

Med pionirji pa so sodelovale ekipe iz Vaneče, Prosečke vasi in Bodoncev. Slavili so Bodonci, drugo mesto je pripadalo Vaneči, tretje pa ekipi iz Prosečke vasi.

KMN Šalamenci so pripravili tudi bogat srečolov, katerega glavne nagrade so bile izžrebane v nedeljo po podelitvi priznanj in pokalov OZ KMN Puconci. Prvaki 2014/2015 so tokrat postali KMN Šalamenci, ki so pokal prejeli iz rok župana občine Puconci g. Ernesta Nemca.

Prispevek in foto: Martina Sever

no images were found