| Avtor:

EuroHockey Club Champions Challenge III – Cilj dosežen, Serec prvič v polno

V ponedeljek se je končalo evropsko prvenstvo skupine Challenge III, na katerem je sodelovala tudi članska ekipa HK Triglav Predanovci.

Fantje so bili po drugem srečanju na dobri poti do zastavljenega cilja. Z zmago proti državnemu prvaku Madžarske si je ekipa zagotovila 3. mesto v skupini in s tem pomembne točke v boju za obstanek. Ob morebitni zmagi v tretji tekmi, si lahko ekipa pribori 2. mesto, in se tako poteguje za napredovanje v skupino Challenge II. Žal pa zgolj zmaga ni zadostovala. Za napredovanje Predanovskih bi moral Soroksari HC premagati ekipo HC NSA Sofia, kar pa se ni zgodilo. Tako tekma z domačini ni igrala pomembne vloge, kar se je poznalo tudi na rezultatu. Tekma se je končala z rezultatom 12 : 1 v korist domačinov.

EuroHockey Club Champions Challenge III

Po prejetem rdečem kartonu v sobotnem srečanju, tokrat na igrišču nismo videli TOMAŽA PANKERJA, edini gol pa je dosegel TADEJ MIKOLA. S tretjo tekmo se je tako končal skupinski del tekmovanja, v katerem je ekipa HK Triglav Predanovci dosegla 3. mesto. Z zadnjo tekmo odigrano v ponedeljek se je tako odločalo o biti ali ne biti. Sistem tekmovanja je članom nasproti postavil zadnje uvrščeno ekipo skupine A, HC Lokomotivo iz Sofie. Že vse od prve minute srečanja so naši prevzeli pobudo, ter si priigrali nekaj lepih priložnosti. Prvi zadetek na tekmi je v deseti minuti dosegel ANŽE FUJS, a so Bolgari hitro odgovorili, ter samo tri minute kasneje izid izenačili.

Po prvi četrtini je bil rezultata torej 1 : 1. V drugi četrtini so naši zadeli še dvakrat, najprej je zadel GREGOR FUJS, v 27. minuti pa je bil spet uspešen ANŽE FUJS. Polčas se je tako končal z izidom 3 : 1 v korist HK Triglav Predanovci. Po kratkem sestanku ter nekaj motivacijskih besedah, so se igralci vrnili na umetno travo, ter pričeli z drugim polčasom. Videlo se je, da si Predanovčani želijo zadetkov, saj je bilo videti predvsem lepo in hitro igro. Prav hitrost pa ni bila pisana na kožo nasprotniku, saj je njihova povprečna starost, presegala starost najstarejšega igralca Predanovske ekipe.

Po dveh zadetkih GREGORJA FUJSA, pa je v čudoviti akciji po odlični kolektivni igri, ko so igralci s sredine igrišča do nasprotnikovega gola prišli le z tako imenovanimi ”one touch” podajami, zadel ANŽE FUJS. V zadnji četrtini je iz kratkega kota svoj četrti zadetek na tekmi dosegel GREGOR FUJS. Zadnji zadetek na srečanju, ki so se ga člani tudi najbolj razveselili, pa je za Predanovčane zadel DOMEN SEREC. Zadetek je bil njegov prvi, saj si je Domen ob začetku hokejske kariere hudo poškodoval koleno, kar ga je z igrišč oddaljilo več let. Srečanje se je tako končalo z rezultatom 8 : 2.

EuroHockey Club Champions Challenge III

Z zmago so tako člani ostali v skupini Challenge III in tako dosegli zastavljeni cilj. Cilj ne bi bil dosežen, če se ne bi igralci, kljub poškodbam ter minimalnemu številu igralcev, srčno borili ter se nasprotniku nasproti postavili z kolektivno igro. Tako lahko upamo, da v prihodnjih mesecih nebo prišlo do velikih sprememb in da bo ekipa, ostala v enaki igralski sestavi, ter tako drugo leto dokazala, da se hokej v Predanovcih igra na višjem nivoju.

REZULTATI:

HK Triglav Predanovci 1 : 12 SK Senkvice (SVK)
(T. Mikola)

HK Triglav Predanovci 8 : 2 HC Lokomotive Sofia (BUL)
(4 x G. Fujs, 3 x A. Fujs, Domen Serec)

OFFICIAL WEBSITE:

● http://www.eurohockey.org/

Prispevek: G. F.
Foto: HK Triglav Predanovci

 

no images were found