| Avtor:

Evropsko prvenstvo v dvoranskem hokeju skupine Challenge I

BUDIMPEŠTA – Od 15. do 17. februarja, je v Budimpešti potekalo evropsko prvenstvo v dvoranskem hokeju skupine Challenge I, na katerem je sodelovala tudi članska ekipa hokejskega kluba Triglav Predanovci. Skupinski del tekmovanja Triglavu ni bil ravno naklonjen. V težki skupini, skupaj z ekipami iz Italije, Irske ter Danske, ki je prejšnje leto tekmovala v višjem kakovostnem razredu, veliko ni bilo za pričakovati, česar se je zavedalo tudi vodstvo.

Evropsko prvenstvo v dvoranskem hokeju skupine Challenge I v Budimpešti»V vodstvu HK Triglav Predanovci smo se zavedali, da je naša ekipa na tem prvenstvu v zelo težki skupini skupaj z ekipami iz Italije, Danske in Irske ter je povrh še zelo mlada, s povprečjem 20 let, zato si ne moremo nadejati velikega uspeha proti nasprotnikom, ki prihajajo iz hokejsko bolj razvitih državah, z daljšo tradicijo ter večjimi hokejskimi izkušnjami. Naš ključni cilj je bil obstanek v skupini in dobro zastopanje naše države, pokrajine, občine in samega kluba,« pravi vodstvo HK Triglav Predanovci.

Tako je ekipa po odigranih tekmah v skupini ostala praznih rok. Če so bili Italijani ter Danci preprosto premočan nasprotnik, pa je bila tekma s predstavnikom Irske povsem nesrečna. Po treh zadetih prečkah iz kazenskega kota v uvodnih minutah, so na drugi strani nasprotniki zadevali iz polpriložnosti.

Zanimivo je tudi, da je povprečje ekip v skupinskem delu nad 33 let, najstarejši igralec v danski ekipi pa šteje kar 46 let. Tega podatka se je razveselilo predvsem vodstvo, ki tako na mlado ekipo lahko računa še dobrih 20 let.

Zadnje mesto v skupini je pomenilo boj obstanek v enakem kakovostnem razredu. Razlika v skupinah se je videla že po prvi tekmi z nasprotnikom iz Turčije. Končni rezultat 5 : 2, v korist Triglava ne kaže realnega stanja na igrišču, kajti ekipa je skozi celotno srečanje nadzorovala igro ter si ustvarila kar nekaj lepih priložnosti. Na tekmi so dobili priložnost tudi igralci, katerih minutaža je bila v prejšnjih tekmah minimalna in si tako nabrali nekaj pomembnih izkušenj.

Evropsko prvenstvo v dvoranskem hokeju skupine Challenge I v BudimpeštiPrava drama pa se je odvijala na zadnjem srečanju proti domači ekipi iz prestolnice Madžarske. Zaradi dveh rumenih kartonov iz prejšnjih srečanj, Anže Fujs na zadnji tekmi ni mogel igrati, kar prineslo nekaj sprememb v napadalni trojici. Kljub temu pa je ekipa odigrala odlično vse do zadnje minute srečanja. Pri rezultatu 3 : 2 in 30. sekundah do konca je Triglav zgrešil kazenski kot. V proti napadu pa so Madžari zadeli sekundo do konca srečanja in to na prepovedan način. Zanimivo je, da je tekmo sodil sodnik, ki prihaja iz Irske. Namreč prav zmaga Triglava bi Irce postavila v kočljiv položaj v borbi za obstanek.

HK Triglav je tako zasedel končno 7. mesto in s tem ni dosegel ključnega zastavljenega cilja, ostati v enakem kakovostnem razredu. Kljub temu pa v klubu pravijo, da so zadovoljni predvsem z igro, saj je ekipa  napredovala z tekme v tekmo ter dostojno zastopala barve kluba ter našo državo. Za igralce hokejskega kluba pa tudi po koncu prvenstva ne bo veliko časa za oddih, kajti že v začetku marca, se bodo začele priprave na evropsko prvenstvo v hokeju na travi skupine Challenge III v Bratislavi, v katere bo seveda vključeno tudi domače prvenstvo ter srednjeevropska liga. Če na tem prvenstvu medalja ni bila realen cilj pa so v prestolnici Slovaške vse poti odprte.

Rezultati:

HK Triglav Predanovci : Three Rock Rovers HC (IRL) 2:6 (1:2)

HK Triglav Predanovci : Orient Lyngby (DEN)  2:6 (2:1)

HK Triglav Predanovci : HC Bra (ITA)  2:8  (0:3)

HK Triglav Predanovci : Pursaklar Belediye SC (TUR)  5:2 (2:1)

HK Triglav Predanovci : Soroksari HC (HUN)  3:3 (1:0)

Končna razvrstitev:

1. HC Bra (ITA) napredovanje v EuroHockey Club Champions Trophy v letu 2014

2. Orient Lyngby (DEN) napredovanje v EuroHockey Club Champions Trophy v letu 2014

3. Cardiff in UWIC (WAL)

4. SK Šenkvice (SVK)

5. Soroksari HC (HUN)

6. Tri Rock Rovers HC (IRL)

7. HK Triglav Predanovci (SLO) uvrščeni nižje v EuroHockey Club Champions Challenge II v letu 2014

8. Pursaklar Belediye (TUR) uvrščeni nižje v EuroHockey Club Champions Challenge II v letu 2014

Povezave :

http://www.eurohockey.org

http://www.eurohockeybudapest2013.com/

http://www.facebook.com/eurohockeybudapest2013

http://www.facebook.com/HKTriglav

http://www.youtube.com/user/hktriglavpredanovci

V Budimpešto so potovali: 

Priimek in ime

VLOGA

Priimek in ime

VLOGA

BALAŽ ALEN

igralec

PANKER TOMAŽ

igralec

BALAŽIC ERIK

igralec

VEREŠ UROŠ

igralec

BALAŽIC UROŠ

igralec

ZORKO DOMINIK

igralec

BUKVIČ GREGOR

igralec

BUKVIČ UROŠ

igralec

FUJS VITOMIR

trener

ČERNEL SEBASTJAN

igralec

POTOKAR MATJAŽ

vodja

FUJS ANŽE

igralec

KOVAČIČ FRANJO

pomočnik vodje

FUJS GREGOR

igralec

GRLEC DAMIR

fizioterapevt

GODINA DOMEN

igralec

HORVAT TADEJ

igralec

ZELKO URŠKA

spremljevalka

MIKOLA SAŠO

igralec

TEMLIN TATJANA

spremljevalka

MIKOLA TADEJ

igralec

FUJS DARINKA

spremljevalka

OB KONCU SE ZAHVALJUJEMO VSEM, KI SO KAKORKOLI SODELOVALI IN NAM POMAGALI PRI PRIPRAVAH, ORGANIZACIJI IN POTOVANJU, POSEBEJ STARŠEM IN IGRALCEM ZA SOPOMOČ, IGRALCEM ZA IGRO IN REZULTATE,VSEM SPONZORJEM IN DONATORJEM, KI SO OMOGOČILI SODELOVANJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU S SVOJIMI IZDELKI IN SREDSTVI, KRAJEVNI SKUPNOSTI BREZOVCI SKUPAJ Z VAŠKIMI SKUPNOSTI LEMERJE, BREZOVCI IN PREDANOVCI, ŠPORTNI ZVEZI PUCONCI, OBČINI PUCONCI ZA DONACIJE IN POMOČ PRI ORGANIZACIJI, VSEM MEDIJEM ZA ODMEVNOST IN PODPORO TER OBVEŠČANJE!

Prispevek: Gregor Fujs

Foto: HK Triglav Predanovci

no images were found